ΔΗΣΥ: Θετικές αναφορές του Eurogroup - Είμαστε σε σωστό δρόμο

ΔΗΣΥ: Θετικές αναφορές του Eurogroup - Είμαστε σε σωστό δρόμο

Καταγράφουμε με ικανοποίηση τις πολύ θετικές αναφορές τόσο του Eurogroup όσο και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, για την επάρκεια των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της οικονομίας. Δεν υποτιμούμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, θεωρούμε, όμως, ότι τέτοιες αναφορές επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, αναφέρει σε δήλωση της η Αντιπρόεδρος και βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα: “Είναι με ικανοποίηση που καταγράφουμε τις πολύ θετικές αναφορές τόσο του Eurogroup όσο και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, για την επάρκεια των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της οικονομίας, αλλά και για τη μεγάλη πρόοδο που είχε σημειωθεί στην οικονομία τα προηγούμενα χρόνια και η οποία μας επιτρέπει σήμερα να αντιμετωπίζουμε την κρίση από θέση ισχύος.

Καθόλου δεν υποτιμούμε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, οι οποίες, εξάλλου, αγγίζουν ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Θεωρούμε, όμως, ότι τέτοιες αναφορές επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και ενισχύουν την πεποίθηση μας ότι με συνέπεια, με αξιοπιστία και με σκληρή δουλειά εκ μέρους όλων, θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά.

Εξαιρετικά σημαντική, όμως, θεωρούμε και την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, χρηματοδότησης ύψους 150 εκ. ευρώ, για την κατασκευή του έργου έλευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο.  Πρόκειται για μια επένδυση μακράς πνοής, με πολλαπλά οικονομικά και πολιτικά οφέλη, που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Παράλληλα, αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη χώρα μας με τον πλέον έμπρακτο τρόπο. Συγχαίρουμε θερμά όλους όσους εργάστηκαν προς αυτή την κατεύθυνση"

Home