ΔΗΣΥ: Τι λέει για Ταμείο Αλληλεγγύης και αντιπολίτευση

ΔΗΣΥ: Τι λέει για Ταμείο Αλληλεγγύης και αντιπολίτευση

Εξηγεί ο ΔΗΣΥ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο  Δημοκρατικός Συναγερμός για το επενδυτικό πρόγραμμα και Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης

"Ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναγνωρίζει την αγωνία και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όσοι έχουν πληγεί από τις αποφάσεις του 2013. Για τον σκοπό αυτό, η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη με τη στήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού, έχει προχωρήσει στην ίδρυση του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης στο οποίο έχουν εισρεύσει μέχρι σήμερα σημαντικά κεφάλαια από εθνικούς πόρους.

Και για το συγκεκριμένο ταμείο την πρόταση την κατέθεσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός ενώ το κατ’ εξοχήν κόμμα της αντιπολίτευσης, καταψήφισε τη δημιουργία του.

Η προοπτική όσον αφορά το επενδυτικό πρόγραμμα, ως ολοκληρωμένο πακέτο, έχει σκοπό την εισροή ξένου κεφαλαίου με σκοπό την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ενίσχυση των κρατικών εσόδων. Από αυτή την οικονομική ώθηση θα μπορούν να ωφεληθούν και οι επηρεαζόμενοι καταθέτες ή κάτοχοι αξιόγραφων.

 Και εν πάση  περιπτώσει, αυτό που ψήφισε η αντιπολίτευση την περασμένη Παρασκευή δεν είναι υποχρέωση καταβολής 100.000 ευρώ ανά αιτητή αλλά την ευχέρεια στον επενδυτή αντί να πληρώσει στο ταμείο έρευνας και τεχνολογίας να συνεισφέρει εάν ήθελε το ποσό αυτό στο ταμείο ανακούφισης των κουρεμένων καταθετών"

Home