Δώρος Θεοδώρου: Τον Χατζηγιάννη στην ΣΚΤ τον διόρισε ο Μουσκάλλης

Πυρά από τον πρώην βουλευτή σε ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ για ευθύνες στην κατάρρευση του Συνεργατισμού

Για τα όσα προηγήθηκαν το 2013 στον Συνεργατισμό καθώς και για τις θέσεις για τις οποίες η ΕΔΕΚ διαχρονικά έκφραζε μίλησε ο πρώην βουλευτής του Κινήματος και πρώην υπουργός Δώρος Θεοδώρου στα πλαίσια δημοσιογραφικής διάσκεψης του Μαρίνου Σιζόπουλου για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Ο κύριος Θεοδώρου αναφέρθηκε στις σελίδες του πορίσματος στις οποίες γίνεται αναφορά στο όνομα του εξαιτίας προτάσεων που είχε καταθέσει στην Βουλή όταν ήταν βουλευτής με σκοπό να αλλάξει το καθεστώς εκλογής επιτροπείας των Συνεργατικών από πλειοψηφικό ως αναλογικό, καθώς με το πλειοψηφικό καθεστώς όποιο κόμμα πλειοψηφούσε έλεγχε το τοπικό συνεργατικό ίδρυμα (αναφορές σελ. 80-84 του πορίσματος).

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω ο κύριος Θεοδώρου σημείωσε ότι πυλώνες αυτού του πολιτικού συστήματος ήταν τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κύριος Θεοδώρου τον κύριο Χατζηγιάννη στο οποίο το πόρισμα καταλογίζει ποινικές ευθύνες τον διόρισε η Συνεργατική Συνομοσπονδία, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ανδρέας Μουσκάλλης.

Επισημαίνοντας ότι όταν αποδίδουμε ευθύνες θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κύριος Μουσκάλλης διετέλεσε βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ.

Παράλληλα ο κύριος Θεοδώρου ανέφερε ότι γίνεται λόγος και για τα κόκκινα δάνεια για τα οποία έχουν διαγραφεί, με τον ίδιο να τονίζει ότι έχει επανειλημμένα αναφέρει δημοσίως ότι της επιτροπής που είχε αναλάβει την ευθύνη εκ μέρους του Συνεργατισμού ηγείτο ο κύριος Ανδρέας Βύρας νυν Δήμαρχος Λάρνακας και μέλος της Κεντρικής επιτροπής του ΑΚΕΛ.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει εάν οι αναφορές του στο κύριο Βύρα έχουν να κάνουν με διαγραφές δανείων ημετέρων τόνισε ότι θα πρέπει να δοθούν όλα τα στοιχεία στον δημοσιότητα για να διαφανεί τι γινόταν.

8