Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δράκου για διαθεσιμότητα Αξιωματικού: Εφάρμοσα τις διαδικασίες

Offsite Team -
23.06.2022 - 13:43

Δράκου για διαθεσιμότητα Αξιωματικού: Εφάρμοσα τις διαδικασίες

Απάντησε στις επικρίσεις που δέχθηκε για τον χειρισμό του θέματος διαθεσιμότητας του ανώτερου αξιωματικού

Παρέμεινα προσηλωμένη στις νενομισμένες διαδικασίες και τις εφάρμοσα αυστηρά, δήλωσε την Πέμπτη, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται, αναφορικά στους χειρισμούς της για το θέμα της διαθεσιμότητας ανώτερου αξιωματικού, μετά από τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους.

Σε δηλώσεις της, μετά από τη δημοσιογραφική διάσκεψη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, η κ. Δράκου εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ενέργειες που έκανε ήταν σωστές, για να σημειώσει πως πρέπει να αφεθεί πλέον η διαδικασία και ο ποινικός ανακριτής που διορίστηκε να βγάλουν πορίσματα.

>>>Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Αριστοτέλους: Σε διαθεσιμότητα ο ανώτερος αξιωματικός

«Παρέμεινα προσηλωμένη στις νενομισμένες διαδικασίες και τις εφάρμοσα αυστηρά. Πιστεύω πως ενήργησα σωστά και νομίζω θα πρέπει να αφήσουμε πλέον τη διαδικασία που ξεκίνησε και τον ποινικό ανακριτή για το πόρισμα του», είπε συγκεκριμένα. 

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας δεν τοποθετήθηκε για το ζήτημα «το οποίο πλήττει ανεπανόρθωτα το κύρος της Δύναμης», η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η ίδια ως πολιτική προϊστάμενος έχει τοποθετηθεί.

«Εάν ρωτούσατε τον Αρχηγό», συμπλήρωσε, «είμαι σίγουρη θα τοποθετείτο και ο ίδιος».

Εξάλλου, για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε και Υποδιοικητής της ΥΚΑΝ, Αστυνόμος Β’, Στέλιος Σεργίδης, ο οποίος ωστόσο δεν θέλησε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΕΔΕΚ: Με ανοιχτές διαδικασίες επιλέγει υποψήφιο Πρόεδρο

Του Στέλιου Στυλιανού -
02.07.2022 - 06:17

ΕΔΕΚ: Με ανοιχτές διαδικασίες επιλέγει υποψήφιο Πρόεδρο

Η πορεία μέχρι το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων στις 13 Ιουλίου

Με ανοιχτές διαδικασίες προχωρά η ΕΔΕΚ τις εσσωκομματικές της διεργασίες για την επιλογή υποψηφίου Προέδρου για τις Προεδρικές εκλογές του 2023. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα και με την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος ημερομηνίας 23 Ιουνίου η τελική απόφαση της ΕΔΕΚ θα παρθεί στις 13 Ιουλίου σε Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων στις 18:00  το απόγευμα στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία με σύνθημα «Καθορίζουμε το παρόν. Διαμορφώνουμε το μέλλον». 

Όπως είχε αποφασίσει μάλιστα στο Πολιτικό Γραφείο στην ίδια συνεδρίαση συνεχίζονται αυτές τις μέρες οι επαφές με υποψήφιους Προέδρους. Στόχος των επαφών είναι η διερεύνηση της προοπτικής για εκλογική συνεργασία αφού πρώτα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για να διαπιστωθούν οι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις σε βασικά θέματα που αφορούν μία ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία. 

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις με τους Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκο Χριστοδουλίδη και Μάριο Ηλιάδη.

Την ίδια ώρα ο Μαρίνος Σιζόπουλος είχε ήδη μια συνάντηση με τον  Ανδρέα Μαυρογιάννη ενώ ήδη υπάρχει νέα καθορισμένη συνάντηση ΕΔΕΚ - Μαυρογιάννη για την ερχόμενη Πέμπτη 7 Ιουλίου. Τέλος την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου θα υπάρξει συνάντηση και με τον  Αχιλλέα Δημητριάδη.

Παράλληλα με τις συναντήσεις με τους υποψήφιους Προέδρους της Δημοκρατίας σύμφωνα με κομματικές πηγές αποφασίστηκε η σύγκληση Επαρχιακών Συνδιασκέψεων στις οποίες η ηγεσία θα ενημερώσει για τις μέχρι στιγμής επαφές που έγιναν με κόμματα και υποψηφίους ενόψει των προεδρικών εκλογών. Τα μέλη του κόμματος θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν την άποψή τους. Στις διασκέψεις θα οριστούν και οι αντιπρόσωποι της κάθε Επαρχίας για το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων. 

>>> Διαβάστε επίσης: Χριστοδουλίδης: Πήγε στην ΕΔΕΚ με τον πρώην Πρόεδρο της ΝΕΔΗΣΥ

Να σημειώσουμε ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί η επαρχιακή Συνδιάσκεψη της Αμμοχώστου ενώ στις 5/7 θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο, στις 6/7 σε Λεμεσό και Λάρνακα και στις 7/7 στη Λευκωσία. 

Στο Συνέδριο σύμφωνα με κομματικές πηγές εκτιμάται ότι θα παραστούν γύρω στους 400 αντιπροσώπους οι οποίοι είναι  κατανεμημένοι στις επαρχίες ανάλογα με αριθμό μελών και το ποσοστό στις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές. 

>>> Διαβάστε επίσης: Εις βάθος ανταλλαγή απόψεων ΕΔΕΚ - Χριστοδουλίδη

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στόχος του Συνεδρίου είναι στη βάση των απόψεων και εισηγήσεων όπως αυτές θα διατυπωθούν στις επαρχιακές συνδιασκέψεις να παρουσιαστούν οι επιλογές που υπάρχουν ενώπιον των συνέδρων οι οποίοι θα κληθούν με διαφανή και δημοκρατικό τρόπο να λάβουν την τελική τους απόφαση, η οποία θα είναι και η απόφαση της ΕΔΕΚ για τις Προεδρικές. 

Home