Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δράκου για διαθεσιμότητα Αξιωματικού: Εφάρμοσα τις διαδικασίες

Offsite Team -
23.06.2022

Δράκου για διαθεσιμότητα Αξιωματικού: Εφάρμοσα τις διαδικασίες

Απάντησε στις επικρίσεις που δέχθηκε για τον χειρισμό του θέματος διαθεσιμότητας του ανώτερου αξιωματικού

Παρέμεινα προσηλωμένη στις νενομισμένες διαδικασίες και τις εφάρμοσα αυστηρά, δήλωσε την Πέμπτη, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται, αναφορικά στους χειρισμούς της για το θέμα της διαθεσιμότητας ανώτερου αξιωματικού, μετά από τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους.

Σε δηλώσεις της, μετά από τη δημοσιογραφική διάσκεψη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, η κ. Δράκου εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ενέργειες που έκανε ήταν σωστές, για να σημειώσει πως πρέπει να αφεθεί πλέον η διαδικασία και ο ποινικός ανακριτής που διορίστηκε να βγάλουν πορίσματα.

>>>Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Αριστοτέλους: Σε διαθεσιμότητα ο ανώτερος αξιωματικός

«Παρέμεινα προσηλωμένη στις νενομισμένες διαδικασίες και τις εφάρμοσα αυστηρά. Πιστεύω πως ενήργησα σωστά και νομίζω θα πρέπει να αφήσουμε πλέον τη διαδικασία που ξεκίνησε και τον ποινικό ανακριτή για το πόρισμα του», είπε συγκεκριμένα. 

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας δεν τοποθετήθηκε για το ζήτημα «το οποίο πλήττει ανεπανόρθωτα το κύρος της Δύναμης», η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η ίδια ως πολιτική προϊστάμενος έχει τοποθετηθεί.

«Εάν ρωτούσατε τον Αρχηγό», συμπλήρωσε, «είμαι σίγουρη θα τοποθετείτο και ο ίδιος».

Εξάλλου, για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε και Υποδιοικητής της ΥΚΑΝ, Αστυνόμος Β’, Στέλιος Σεργίδης, ο οποίος ωστόσο δεν θέλησε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home