Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δράκου:Τα Social Media θα μας ενημερώνουν για παιδική πορνογραφία

Offsite Team -
16.07.2022

Δράκου:Τα Social Media θα μας ενημερώνουν για παιδική πορνογραφία

Η Υπουργός Δικαιοσύνης, συμμετείχε στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Στέφη Δράκου συμμετείχε στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα στις 11 και 12 Ιουλίου με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Τσεχία την 1η Ιουλίου 2022.

Σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, οι Υπουργοί των 27 συζήτησαν τις επιπτώσεις στην Εσωτερική Ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Παρέστησαν και συμμετείχαν ο Ουκρανός Υπουργός Εσωτερικών και η Μολδαβή ομόλογος του οι οποίοι περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες τους μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι ευρωπαίοι υπουργοί συμφώνησαν στην ενδυνάμωση της επιχειρησιακής συνεργασίας τόσο μεταξύ των κρατών μελών όσο και με την Ουκρανία και Μολδαβία αλλά και στην ενίσχυση της υποστήριξης προς τις δύο χώρες.

Ακολούθως οι Υπουργοί συζήτησαν τρόπους για ενίσχυση των προσπαθειών για καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών με έμφαση στους κινδύνους από τη χρήση του διαδικτύου όπως είναι η παιδική πορνογραφία και η αποπλάνηση ανήλικου (grooming). Όλες οι χώρες συμφώνησαν με την προώθηση Κανονισμού ο οποίος θα επιβάλλει ομοιόμορφες υποχρεώσεις σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτυακών επικοινωνιών για να εντοπίζουν υλικό παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που διακινείται διαδικτυακά και να το αναφέρουν στις αρχές.

ξθι

Η Υπουργός κατά την παρέμβασή της, τόνισε ότι η καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα του κάθε κράτους μέλους αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως σύνολο. Τάχθηκε ένθερμα υπέρ της προώθησης του σχετικού Κανονισμού κατά τρόπο που να περιλαμβάνει αποτελεσματικές προστατευτικές ρυθμίσεις λαμβάνοντας πάντοτε  υπόψη τις αρχές της αναγκαιότητας και της αναλογικότητας ώστε να μην θίγονται προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Συζητήθηκε επίσης η διασύνδεση των συστημάτων ηλεκτρονικών πληροφοριών των κρατών μελών στους τομείς της ασφάλειας, των συνόρων, της μετανάστευσης και των θεωρήσεων. Όλα τα κράτη μέλη, δεσμεύτηκαν να τηρήσουν τα αναθεωρημένα χρονοδιαγράμματα με βάση τα οποία η διασύνδεση των συστημάτων θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

σψωσ

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν επίσης η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας μεταξύ κρατών μελών και τρίτων χωρών στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας σε ποινικές υποθέσεις, η συλλογή και η διατήρηση από τα κράτη μέλη αποδεικτικών στοιχείων για σκοπούς ποινικής δίωξης εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά την εισβολή της Ρωσίας στη Ουκρανία, η προστασία των ευάλωτων ενηλίκων προσώπων που διακινούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και η υποστήριξη και προστασία σε θύματα εγκληματικών ενεργειών.  

Home