Δραματικό μήνυμα Υπουργού Υγείας μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Δραματικό μήνυμα Υπουργού Υγείας μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Άτομα δεν αυτοπεριορίστηκαν παρά τις συστάσεις

Η μεγάλη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τον ανησυχεί ιδιαίτερα αφού από την ιχνηλάτηση προκύπτει ότι ο ιός έχει μεταδοθεί στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον από άτομα τα οποία κάθε άλλο παρά αυτοπεριορίστηκαν αναφέρει σε ανάρτηση του μετά την ανακοίνωση των 35 νέων κρουσμάτων ο υπουργός Υγείας

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου τονίζει ότι είναι λυπηρό το γεγονός γιατί εντοπίζουμε πολλές περιπτώσεις ατόμων που δεν αυτοπεριορίζονται και μεταδίδουν τον κορωνοϊό χωρίς να το γνωρίζουν.

Όπως επισημαίνει  για να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια θα πρέπει να περιορίσουμε δραστικά τις επαφές μας. Από την ιχνηλάτηση των τελευταίων κρουσμάτων εντοπίστηκαν όπως τονίζει ο υπουργός φορείς του ιού με περισσότερες από 15 επαφές!!

«Με αυτή τη νοοτροπία κάποιων η προσπάθεια θα τιναχθεί στον αέρα. Δυστυχώς φαίνεται ότι αρκετοί δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα, η διαδικασία της ιχνηλάτησης βοηθά τους ειδικούς να εντοπίζουν γρήγορα τις επαφές ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος για να προλάβουμε τη διασπορά του. Για να έχει νόημα όμως θα πρέπει να υπάρχει πραγματικός περιορισμός» καταλήγει ο Κωνσταντίνος Ιωάννου .

Home