Δύο ΟΧΙ, ένα ίσως στον ΠτΔ και η ενόχληση Άντρου για Αδάμο

Δύο ΟΧΙ, ένα ίσως στον ΠτΔ και η ενόχληση Άντρου για Αδάμο

ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ πήγαν στο Προεδρικό διαβιβάζοντας στον Πρόεδρο την άρνηση τους για συμμετοχή στην κυβέρνηση.

Δύο ΟΧΙ, ένα ίσως στον ΠτΔ και η ενόχληση Άντρου για Αδάμου

Δύο όχι και ένα ίσως εισέπραξε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον πρώτο γύρο επαφών με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για το ενδεχόμενο  κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής.

Ο Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος αλλά και με τρία κόμματα της αντιπολίτευσης ΑΚΕΛ, ΕΛΑΜ και ΕΔΕΚ.

ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ πήγαν στο Προεδρικό κρατώντας το όχι και διαβιβάζοντας στον Πρόεδρο την άρνηση τους για συμμετοχή στην κυβέρνηση.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε: «Ξεκαθάρισα ότι για να μπορέσει να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται να υπάρχει πολιτική βάση, το πολιτικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο να στηρίζεται αυτή η συνεργασία και είναι προφανές πως σε ό,τι μας αφορά δεν έχουμε πολιτικές θέσεις που να είναι συγγενικές ή έστω γειτνιάζουσες με τις θέσεις που υποστηρίζει ο Δημοκρατικό Συναγερμός σε πάρα πολλά ζητήματα».  

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου: «Από την πλευρά μας δεν θα συμμετέχουμε σε αυτό το σχήμα. Το ΕΛΑΜ παραμένει μια ανεξάρτητη πολιτική δύναμη»,

Από την άλλη ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματος του στην κυβέρνηση λέγοντας ότι τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβουν τα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ.

 ‘Αανεξάρτητα αν θα υπάρχει συμμετοχή άμεση ή έμμεση από την πλευρά της ΕΔΕΚ, η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει στο κοινοβούλιο με σύνεση, με μετριοπάθεια’’ είπε ο κ. Σιζόπουλος.

Στο μεταξύ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απέκλεισε και το ενδεχόμενο να συναινέσει το κόμμα του στην υπουργοποίηση του Αδάμου Αδάμου.  

 Ο κ. Κυπριανού ανέφερε: ‘’Το ΑΚΕΛ δεν συμμετέχει σε Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής και ξεκαθάρισε στον Πρόεδρο ότι θα τους ενοχλήσει αν και εφόσον απευθυνθεί σε αυτούς τους ανθρώπους. Ο κ. Αδάμου έχει συνεργαστεί πολλά χρόνια με ΑΚΕΛ και είχαν μια πολύ καλή συνεργασία, και ότι από εκεί και πέρα αν ο ίδιος κρίνει ότι μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας με το ΑΚΕΛ μπορεί εύκολα να μεταπηδήσει στην Κυβέρνηση ΔΗΣΥ, θα τον κρίνει ο κόσμος’’

Οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας θα συνεχιστούν και αύριο με τους αρχηγούς των άλλων τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ και Οικολόγων.

Home