Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δυσαρέσκεια ΥΠΕΞ για συνάντηση Τατάρ με Αζέρο Πρόεδρο

Offsite Team -
11.08.2022 - 10:17

Δυσαρέσκεια ΥΠΕΞ για συνάντηση Τατάρ με Αζέρο Πρόεδρο

Έδωσε οδηγίες για διενέργεια διαβημάτων ο Κασουλίδης

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει απογοήτευση και δυσαρέσκεια για την πρόσφατη συνάντηση του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν με τον κατοχικό ηγέτη αλλά και για τη δημοσιοποίηση της συνάντησης παρουσιάζοντας τον κ. Τατάρ ως Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου.

>>>Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Τατάρ με Πρόεδρο Αζερμπαϊτζάν στην Τουρκία

Η εν λόγω ενέργεια είναι αντίθετη με το πνεύμα και το γράμμα των περί Κύπρου Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα οποία καταδικάζουν την μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας του Ψευδοκράτους της “ΤΔΒΚ” και τα οποία αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία ως το μόνο κράτος στην Κύπρο.

Επιπρόσθετα, με τη συγκεκριμένη αναφορά η Αζέρικη πλευρά παραγνωρίζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΕ, με την οποία επιδιώκει τη σύναψη θεσμικής σχέσης, μέσω υπογραφής συμφωνίας εταιρικής συνεργασίας για την υπογραφή της οποίας, ως γνωστόν, απαιτείται και η συγκατάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης έχει ήδη δώσει οδηγίες για διενέργεια διαβημάτων διαμαρτυρίας σε διάφορα επίπεδα, έτσι ώστε να μεταφερθεί η δυσαρέσκεια και απογοήτευσή μας για αυτή την εξέλιξη, ζητώντας την διόρθωσή της.

Home