Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έβγαλαν μαχαίρια Κυβέρνηση - ΑΚΕΛ για την διαφθορά

Offsite Team -
29.11.2022 - 19:33

Έβγαλαν μαχαίρια Κυβέρνηση - ΑΚΕΛ για την διαφθορά

Πόλεμος ανακοινώσεων ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, Κυβέρνησης

Σφοδρή αντιπαράθεση και μπαράζ ανακοινώσεων μεταξύ της Κυβέρνησης του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ για το θέμα της διαφθοράς σημειώθηκε σήμερα (29/11), μετά την επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Επίτροπο Διαφάνειας, όπου τον κάλεσε να διερευνήσει όσα αναφέρονται στα βιβλία του Μακάριου Δρουσιώτη και να δημοσιοποιήσει πόρισμα.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ,  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, κάλεσε το ΑΚΕΛ να διαβάσει τις ανακοινώσεις που εξέδωσε το ίδιο το κόμμα όταν ο Μ. Δρουσιώτης έγραφε διάφορα σε σχέση με την ευθύνη της Ρωσίας για το Κυπριακό ενώ επίσης κάλεσε «για ύστατη φορά το ΑΚΕΛ να εγκαταλείψει τον μηδενισμό και να μην ξεχνά τους "αδιάφθορους πολιτικούς κρατούμενους" που έχει στις τάξεις του».

Αυτούσια η δήλωση του κ. Πελεκάνου:

«Καλούμε το ΑΚΕΛ να διαβάσει τις ανακοινώσεις που εξέδωσε το ίδιο όταν ο κ. Δρουσιώτης έγραφε διάφορα σε σχέση με την ευθύνη της Ρωσίας για το Κυπριακό. Το καλούμε επίσης να διαβάσει τι έλεγε ο κ. Μαυρογιάννης για τον συγκεκριμένο συγγραφέα σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο Κραν Μοντανά.

Ποιο αφήγημα υιοθετούν; Αυτό του κ. Μαυρογιάννη ή αυτό του κ. Δρουσιώτη που ουσιαστικά κατατάσσει τον κ. Μαυρογιάννη στη “συμμορία”;Φαίνεται ότι στο ΑΚΕΛ δεν αντελήφθησαν ότι οι κανονισμοί της Αρχής Κατά της Διαφθοράς δεν έχουν ακόμα περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Καλούμε για ύστατη φορά το ΑΚΕΛ να εγκαταλείψει τον μηδενισμό και να μην ξεχνά τους «αδιάφθορους πολιτικούς κρατούμενους» που έχει στις τάξεις του. Ακόμη να μην ξεχνά πως στο βίντεο του Al Jazeera δεν πρωταγωνιστεί μέλος της Κυβέρνησης, αλλά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ που διέσυρε την Κύπρο παγκοσμίως. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν χρειάζεται νουθεσίες, και δεν διστάζει χάριν της προστασίας του κράτους δίκαιου να ζητά την αυτεπάγγελτη εξέταση ακόμα και κακόβουλων, ανυπόστατων και ψευδών ισχυρισμών όπως αυτοί που προβάλλονται από τον όψιμο συγγραφέα.»

ΔΗΣΥ: Mε Βούλα δικαστηρίου η κομματική διαφθορά στο ΑΚΕΛ

Στην αντεπίθεση βγήκε προηγουμένως και ο ΔΗΣΥ, ο οποίος ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ γιατί «θα ξέχασαν ότι το μόνο κόμμα που αποδείχθηκε με Βούλα δικαστηρίου θεσμική, κομματική διαφθορά, είναι το δικό τους κόμμα».

Επιπλέον σημείωσε ότι « η επιλεκτική μνήμη πλήττει μόνον εκείνον που επιλέγει να τη χρησιμοποιεί».

Αυτούσια η απάντηση του ΔΗΣΥ:

«Το ΑΚΕΛ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ για τη διαφθορά επειδή μάλλον θα ξέχασαν ότι το μόνο κόμμα που αποδείχθηκε με Βούλα δικαστηρίου θεσμική, κομματική διαφθορά, είναι το δικό τους κόμμα.

Να τους θυμίσουμε επίσης πως το σπίτι που ηχογραφήθηκε και βιντεογραφήθηκε το τραπέζι της διαφθοράς, ανήκε σε Βουλευτή τους.

Τέλος, έστω και σε επικεφαλίδες, πρέπει να θυμίσουμε στο ΑΚΕΛ αυτά που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση και ο Δημοκρατικός Συναγερμός για την πάταξη της διαφθοράς: Aρχή κατά της Διαφθοράς, μάρτυρες υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, lobbying και άλλα.

Το ΑΚΕΛ δεν ήταν στη Βουλή όταν ψηφίζονταν αυτά; Η επιλεκτική μνήμη πλήττει μόνον εκείνον που επιλέγει να τη χρησιμοποιεί.»

ΑΚΕΛ: Πολύ αργά θυμήθηκε τη διαφάνεια ο Νίκος Αναστασιάδης

Να υπενθυμίσουμε ότι το ΑΚΕΛ, με ανακοίνωση του, ανέφερε ότι «ο Νίκος Αναστασιάδης θυμήθηκε τη διαφάνεια πολύ αργά».

Όπως είχε σημειώσει το ΑΚΕΛ, μέχρι σήμερα ο κ. Αναστασιάδης δεν είχε διαψεύσει τα όσα καταγγέλλει σε βάρος του ο τέως σύμβουλός του στα τρία του βιβλία αλλά τώρα, κάτω από την πίεση της πρωτοβουλίας του Ανδρέα Μαυρογιάννη που ζήτησε από την Αρχή Κατά της Διαφθοράς να διερευνήσει όλες τις μαρτυρίες και καταγγελίες του Μακάριου Δρουσιώτη, ζητά διερεύνηση.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

«Πολύ αργά θυμήθηκε τη διαφάνεια ο Νίκος Αναστασιάδης. Μέχρι σήμερα ο κ. Αναστασιάδης δεν είχε διαψεύσει τα όσα καταγγέλλει σε βάρος του ο τέως σύμβουλός του στα τρία του βιβλία. Τώρα, κάτω από την πίεση της πρωτοβουλίας του Ανδρέα Μαυρογιάννη που ζήτησε από την Αρχή Κατά της Διαφθοράς να διερευνήσει όλες τις μαρτυρίες και καταγγελίες του Μακάριου Δρουσιώτη, ο κ. Αναστασιάδης ζητά κι αυτός διερεύνηση. Ο άνθρωπος που δέκα χρόνια τώρα έγινε συνώνυμο με τη σύγκρουση συμφέροντος και τη γιγάντωση της διαφθοράς στην Κύπρο, αποφάσισε ότι θέλει έρευνες…

Πάντως είναι εκκωφαντική η σιωπή των δύο συναγερμικών υποψηφίων, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη για το ζήτημα. Απολογητές και επίδοξοι συνεχιστές μιας κυβέρνησης βουτηγμένης στη διαφθορά, είναι καταδικασμένοι ακόμα και τώρα να υπερασπίζονται τον Νίκο Αναστασιάδη. Αποκαλύπτουν έτσι πού θα έχουν τον πήχη του ήθους και της χρηστής διακυβέρνησης, αν βρεθούν στην εξουσία.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με την πρωτοβουλία του έδειξε το δρόμο ενός διαφορετικού ήθους και ύφους διακυβέρνησης. Με διαφάνεια και λογοδοσία στην πράξη. Με τα δημόσια πρόσωπα -αρχίζοντας από τον πρώτο πολίτη του κράτους- να είναι πρότυπα ακεραιότητας, και όχι να ντροπιάζουν τη χώρα ανά το παγκόσμιο. Το ΑΚΕΛ καλεί την Αρχή Κατά της Διαφθοράς να επιτελέσει το έργο της στο ακέραιο και να διερευνήσει διεξοδικά όλες τις καταγγελίες, μαρτυρίες και ισχυρισμούς του τέως συμβούλου του Προέδρου.»

Home