Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΔΕΚ: Ενιαία εθνική πολιτική Κύπρου-Ελλάδας απέναντι σε Τουρκία

Offsite Team -
09.06.2020 - 14:30

ΕΔΕΚ: Ενιαία εθνική πολιτική Κύπρου-Ελλάδας απέναντι σε Τουρκία

Thumbnail

Ελλάδα και Κύπρος να διαμορφώσουν ενιαία εθνική πολιτική ως απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα, αναφέρει η Μαρία Βασιλειάδου, Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, αναφορικά με την προκλητική στάση της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει: “Η επαναλαμβανόμενη προκλητική και επεκτατική συμπεριφορά της Τουρκίας, επιβάλλει Ελλάδα και Κύπρος να διαμορφώσουν μία ενιαία εθνική πολιτική η οποία θα επιτρέψει την αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου των δύο χωρών.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από την αξιοποίηση τριών βασικών πυλώνων:

  • ·       Τον πολιτικό, με συγκεκριμένες δράσεις εντός του ΟΗΕ και κύρια της Ε.Ε. για την παρεμπόδιση της οποιασδήποτε οικονομικής, εμπορικής και πολιτικής αναβάθμισης των ευρωτουρκικών σχέσεων.
  • ·       Τον ενεργειακό, με ολοκλήρωση του ενεργειακού προγράμματος, προώθηση της υλοποίησης του αγωγού East Med και σωστή αξιοποίηση του φυσικού αερίου. Επιβάλλεται ακόμα περαιτέρω αναβάθμιση των τριμερών συνεργασιών με τις χώρες της περιοχής και με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και
  • ·       Τον στρατιωτικό, με επανενεργοποίηση του δόγματος ενιαίου αμυντικού χώρου και περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής αποτρεπτικής πολιτικής της Κύπρου και της Ελλάδας

Home