Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΔΕΚ: Εξακολουθούμε να περιμένουμε τη λίστα με τα ονόματα των ΠΕΠ

Offsite Team -
29.01.2021 - 17:10

ΕΔΕΚ: Εξακολουθούμε να περιμένουμε τη λίστα με τα ονόματα των ΠΕΠ

Thumbnail
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κ.Σ. ΕΔΕΚ για τη Λίστα Γιωρκάτζη

«Εξακολουθούμε να περιμένουμε τη λίστα με τα ονόματα των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, οργανώσεων ή και εταιρειών συνδεδεμένων με κόμματα που έτυχαν προνομιακής δανειοδότησης, ή προνομιακής διαγραφής μέρους ή του συνόλου του δανείου τους», τονίζει σε σημερινή (29/1) ανακοίνωσή του το Κ.Σ. ΕΔΕΚ.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του Κ.Σ. ΕΔΕΚ  για τη Λίστα Γιωρκάτζη:

«Εξακολουθούμε να περιμένουμε τη λίστα με τα ονόματα των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, οργανώσεων ή και εταιρειών συνδεδεμένων με κόμματα που έτυχαν προνομιακής δανειοδότησης, ή προνομιακής διαγραφής μέρους ή του συνόλου του δανείου τους

Η σημερινή δημοσιοποίηση της Λίστας Γιωρκάτζη πόρρω απέχει από αυτό που η ΕΔΕΚ ζήτησε τον Δεκέμβριο του 2018 από την τέως Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, που ήταν η ετοιμασία καταλόγου ο οποίος να περιλαμβάνει τα ονόματα των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, οργανώσεων ή και εταιρειών συνδεδεμένων με κόμματα που έτυχαν προνομιακής δανειοδότησης, ή προνομιακής διαγραφής μέρους ή του συνόλου του δανείου τους ή είχαν μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Το αίτημα της ΕΔΕΚ στόχευε στο να διαφανεί ποιοι έτυχαν προνομοιακής διαχείρισης από τον τραπεζικό τομέα και ποιοι εξ αυτών ενδεχομένως συμμετείχαν και σε αποφάσεις που είχαν σχέση με τον τραπεζικό τομέα, τα τραπεζικά σκάνδαλα, τις εκποιήσεις κ.ά.

Αντ’ αυτού, η λίστα όπως έχει δημοσιοποιηθεί επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας για το ότι έπρεπε να προηγηθεί σωστή επικαιροποίηση για να συμπεριληφθούν αυτά που ζητούμε αλλά και για να μην θυματοποιούνται πολίτες. Κάτι που δυστυχώς η πλειοψηφία της βουλής δεν εισάκουσε για τους δικούς της λόγους.

Ως εκ τούτου επιμένουμε πως χρειάζεται:

  • Επικαιροποίηση της λίστας και συμπερίληψη σε αυτήν των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, οργανώσεων ή και εταιρειών συνδεδεμένων με κόμματα που έτυχαν προνομιακής δανειοδότησης, ή προνομιακής διαγραφής μέρους ή του συνόλου του δανείου τους ή είχαν μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
  • Να ζητηθεί από την νομική υπηρεσία να γίνει ποινική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν οποιεσδήποτε σκοπιμότητες από αυτούς που συνέταξαν τη συγκεκριμένη λίστα.»
Home