Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΔΕΚ για Βαρώσια: «Να μελετηθούν οι προτάσεις μας»

Offsite Team -
25.07.2021 - 12:37

ΕΔΕΚ για Βαρώσια: «Να μελετηθούν οι προτάσεις μας»

Χαρακτηρίζει ύποπτο και ετεροβαρή τον ρόλο Βρετανών

«Η αφαίρεση των ταξιδιωτικών εγγράφων από αξιωματούχους του κατοχικού καθεστώτος είναι αίτημα που η ΕΔΕΚ κατέθεσε στην κυβέρνηση ήδη από το 2017 χωρίς ανταπόκριση». 

 

Η ΕΔΕΚ σχολίασε την Κυριακή με ανακοίνωση τα όσα συζητούνται  για μέτρα κατά του κατοχικού καθεστώτος μετά τις εξελίξεις στην Αμμόχωστο.  Ταυτόχρονα χαρακτηρίζει ετεροβαρή τη στάση των Βρετανών στο Κυπριακό. 

 

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚ:«Επιμένουμε ότι πρέπει να μελετηθούν και οι υπόλοιπες προτάσεις που η ΕΔΕΚ κατέθεσε και οι οποίες μπορούν να επιφέρουν οικονομική και πολιτική πίεση στο κατοχικό καθεστώς.

Την ίδια στιγμή είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό πως δεν πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, να νομιμοποιηθούν "αρχές" του κατοχικού καθεστώτος γεγονός που συνιστά έμμεση αναγνώριση και αναβάθμισή του.

Τέλος, ο ύποπτος ρόλος της Μεγάλης Βρετανίας συνεχίζει να επιβεβαιώνεται με βάση και τις πληροφορίες στον σημερινό  Τύπο. Επιτέλους η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε στον ΟΗΕ στην διαμόρφωση ψηφισμάτων, αποφάσεων, εκθέσεων και δηλώσεων της Προεδρίας να μην ενέχονται οι Βρετανοί από την στιγμή που κατ’ επανάληψη έχει αποδειχθεί η ετεροβαρής και σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στάση τους».

 

Home