Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΔΕΚ για έκθεση Ελεγκτή ΟΚΥπΥ: Από το 2015 προειδοποιήσουμε

Offsite Team -
09.06.2022 - 13:34

ΕΔΕΚ για έκθεση Ελεγκτή ΟΚΥπΥ: Από το 2015 προειδοποιήσουμε

«Από το 2015 η ΕΔΕΚ προειδοποιούσε για την ανάγκη λήψης μέτρων για την ενίσχυση του δημόσιου τομέα της υγείας»

Aνακοίνωση εξέδωσε η ΕΔΕΚ αναφορικά με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή που αφορά τον ΟΚΥπΥ. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση ο επιβεβαιώνει τις ανησυχίες για τον κίνδυνο μη βιωσιμότητας του δημόσιου τομέα.

>>>Διαβάστε επίσης: Σοβαρά κενά στην λειτουργία του ΟΚΥπΥ εντοπίζει η Έκθεση του ΓΕ

Επίσης όπως τονίζει στην ανακοίνωση από το 2015 η ΕΔΕΚ προειδοποιούσε για την ανάγκη λήψης μέτρων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τον ΟΚΥπΥ επιβεβαιώνει τις ανησυχίες για τον κίνδυνο μη βιωσιμότητας του δημόσιου τομέα της υγείας ως αποτέλεσμα των πιο κάτω:

1. Από το 2017, αν όχι και νωρίτερά, μέχρι και την έναρξη του ΓεΣΥ δεν έγινε οποιαδήποτε αναβάθμιση του δημόσιου τομέα με στόχο την διοικητική, την επιστημονική και την οικονομική του αυτοδυναμία.

2. Ο διορισμός του κ. Νίκολσον ήταν μία λανθασμένη επιλογή που δημιούργησε προβλήματα στην λειτουργικότητα του δημόσιου τομέα δεδομένου ότι στον χρόνο που παρέμεινε ουδέν έπραξε για την προώθηση των πιο πάνω στόχων.

3. Η υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό και η έλλειψη εξοπλισμού μείωσε την προσβασιμότητα των ασθενών με την έναρξη του ΓεΣΥ με αποτέλεσμα την μείωση των εσόδων.

4. Για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρχε αδυναμία σωστής τιμολόγησης των υπηρεσιών που προσέφερε με αποτέλεσμα να περιορίζονται τα έσοδά του.

Από το 2015 η ΕΔΕΚ προειδοποιούσε για την ανάγκη λήψης μέτρων για την ενίσχυση του δημόσιου τομέα της υγείας για να καταστεί η ραχοκοκαλιά του συστήματος αλλά μιλούσε σε ώτα μη ακουόντων.

Πλέον είναι πασιφανές ότι κάποιοι που είχαν την πολιτική ευθύνη της αναδιοργάνωσης των δημοσίων νοσηλευτηρίων, δεν είχαν αυτό ως στόχο, αλλά την δημιουργία συνθηκών για μελλοντική ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα υγείας.

Home