Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΔΕΚ για κόντρα Κυβέρνησης-ΑΚΕΛ: Απαράδεκτη αντιπαράθεση

Offsite Team -
06.09.2020 - 10:10

ΕΔΕΚ για κόντρα Κυβέρνησης-ΑΚΕΛ: Απαράδεκτη αντιπαράθεση

Thumbnail
"Απαράδεκτη αντιπαράθεση που στοχεύει σε κομματικά οφέλη"

Αντί ενωμένες οι πολίτικες δυνάμεις να διαμορφώνουμε συνθήκες αντιμετώπισης των τουρκικών απειλών, παρακολουθούμε μία απαράδεκτη αντιπαράθεση που στοχεύει σε κομματικά οφέλη, αναφέρει σε ανακοίνωση τύπου η ΕΔΕΚ.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η Τουρκία κλιμακώνει συστηματικά τις έκνομες επιθετικές ενέργειές της θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της περιοχής και επιδιώκοντας τον ακρωτηριασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι πολιτικές δυνάμεις θα έπρεπε ενωμένες να διαμορφώνουμε συνθήκες αντιμετώπισης αυτής της επικίνδυνης κατάστασης μέσα από πολιτικές δραστηριότητες και ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αντ’ αυτού, άναυδοι παρακολουθούμε μια απαράδεκτη αντιπαράθεση με επίκεντρο τις πολιτογραφήσεις σε μια προσπάθεια κάποιοι να κεφαλαιοποιήσουν, όπως αντιλαμβάνονται, κομματικά οφέλη αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα υπάρχουν στην κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά ενδεχομένως και στην οικονομία της πατρίδας μας.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ, ως ένα κόμμα που από την ίδρυσή του αγωνιζόμαστε για την ενίσχυση της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, της διαφάνειας και της ορθής απόδοσης ευθυνών εκεί και όπου πρέπει, καταδικάζουμε αυτή τη συμπεριφορά και καλούμε, επιτέλους, του εμπλεκόμενους να επιδείξουν την ανάλογη σοβαρότητα και την ανάλογη ευθύνη.

Την ίδια στιγμή δεν θα πρέπει να υπάρξει μια καινούργια συγκάλυψη υπευθύνων για τις όποιες παρατυπίες ή παρανομίες έχουν παρατηρηθεί στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος. Γι’ αυτό και η όποια έρευνα θα πρέπει να καλύψει το σύνολο της περιόδου εφαρμογής του.

Υπενθυμίζουμε πως από την πλευρά της ΕΔΕΚ τις τελευταίες πενταετίες αποκαλύψαμε σωρεία σκανδάλων και εμπλοκή συμφερόντων που δυστυχώς με ευθύνη σειράς κυβερνήσεων συγκαλύφθηκαν και δεν αποδόθηκαν οι πρέπουσες ευθύνες. Παρόλα αυτά ποτέ δεν επιχειρήσαμε μέσα από δημαγωγικές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις να κεφαλαιοποιήσουμε οποιαδήποτε οφέλη.

Επιτέλους ας κυριαρχήσει η λογική, η υπευθυνότητα και πάνω απ’ όλα η προάσπιση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού.

Home