Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΔΕΚ για Πουρνάρα:Η Κύπρος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι /4 προτάσεις

Offsite Team -
12.01.2021 - 17:53

ΕΔΕΚ για Πουρνάρα:Η Κύπρος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι /4 προτάσεις

Thumbnail
Σοβαρά μέτρα περιορισμού και αναχαίτισης της παράνομης μετανάστευσης

«Τα επεισόδια στο «Πουρνάρα» αναδεικνύουν την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών διαμονής στο εν λόγω Κέντρο αλλά και την επιβεβλημένη λήψη αυστηρών μέτρων αποτροπής και εξάλειψης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης». Αυτό τονίζει η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή της για τα επεισόδια το βράδυ της Δευτέρας στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα». Το Κίνημα προτείνει τέσσερα μέτρα επίλυσης του προβλήματος που αφορούν:

  • Ενίσχυση των διαδικασιών γρήγορου και άμεσου επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών. 
  • Να απαγορεύεται σε όσους έρχονται ως φοιτητές στη συνέχεια να υποβάλλουν αιτήσεις ζητώντας πολιτικό άσυλο. 
  • Στήριξη των πολιτικών προσφύγων. Η αποδοχή αιτήσεων για πολιτικό άσυλο να γίνεται μόνο από αιτητές που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές. 
  • Ομοιόμορφη διασπορά στην ΕΕ και την Κύπρο όσων θα παραμείνουν νόμιμα ώστε να μην δημιουργούνται γκέτο σε διάφορες περιοχές. 

Η ΕΔΕΚ σημείωσε «την ανάγκη σεβασμού  στα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα, λήψης  σοβαρών  μέτρων περιορισμού και αναχαίτισης της παράνομης μετανάστευσης καθώς η Κύπρος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚ, «χρειάζεται στήριξη και οχύρωση σε όλα τα επίπεδα. Η γεωγραφική μας θέση και το εθνικό  πρόβλημα επιβάλλουν να είμαστε διπλά προσεκτικοί και αυστηροί απέναντι σε όσους εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο με στόχο να αλλοιώσουν την δημογραφική και κοινωνική της δομή»

Home