Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΔΕΚ: Η Αμμόχωστος να επιστραφεί στους νόμιμους κατοίκους της

Offsite Team -
06.10.2021 - 11:30

ΕΔΕΚ: Η Αμμόχωστος να επιστραφεί στους νόμιμους κατοίκους της

Ανακοίνωση Τύπου για τις δηλώσεις Ερσίν Τατάρ για την Αμμόχωστο

H ΕΔΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση όσον αφορά τις δηλώσεις Ερσίν Τατάρ για την Αμμόχωστο. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ, αναφέρει ότι όσοι προτρέπουν τους κατοίκους της Αμμοχώστου να επιστρέψουν υπό το κατοχικό καθεστώς με προσφυγή στην λεγόμενη «επιτροπή ακίνητων περιουσιών» υπονομεύουν την κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναγνωρίζουν το κατοχικό καθεστώς.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ:

Τα όσα δήλωσε ο εγκάθετος της Τουρκίας στα κατεχόμενα για τους κατοίκους της Αμμοχώστου αποτελούν μία ακόμη επιβεβαίωση των πραγματικών προθέσεων της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος.

Η προτροπή για επιστροφή των κατοίκων  της Αμμοχώστου υπό το κατοχικό καθεστώς με προσφυγή στην λεγόμενη «επιτροπή ακίνητων περιουσιών» αποτελεί αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος και αναβάθμισή του.

Συνεπώς θα πρέπει να καταστεί σαφές πως όσοι προτρέπουν τους κατοίκους της Αμμοχώστου να επιστρέψουν κάτω από αυτές τις συνθήκες, υπονομεύουν την κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναγνωρίζουν το κατοχικό καθεστώς.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η ΕΔΕΚ εμμένει πως η Αμμόχωστος πρέπει να επιστραφεί στους νόμιμους κατοίκους της και να παραχωρηθεί στα Ηνωμένη Έθνη όπως ακριβώς προνοούν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό μπορεί να αποτελέσει και ένα πρώτο στάδιο επιστροφής των προσφύγων.  

Home