ΕΔΕΚ: Η διαρροή στο Al Jazeera στόχευε στο να πληγεί η ΚΔ

ΕΔΕΚ: Η διαρροή στο Al Jazeera στόχευε στο να πληγεί η ΚΔ

«Η ΕΔΕΚ πρωτοστατεί στον αγώνα για τερματισμό των σκανδάλων»

«Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε πως η πλήρης διαλεύκανση του σκανδάλου των διαβατηρίων είναι επιβεβλημένη», αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος Βουλευτής Κ.Σ. ΕΔΕΚ Λευκωσίας, Βίκτωρας Ακάμα.

Παράλληλα αναφέρει πως «η συγκεκριμένη επιλογή, να γίνει η διαρροή από το φιλοτουρκικό κανάλι είχε πρωτίστως σκοπό να πληγεί η Κυπριακή Δημοκρατία και η οικονομία της».

Αυτούσια η δήλωση του κ. Βίκτωρα Ακάμα

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε πως η πλήρης διαλεύκανση του σκανδάλου των διαβατηρίων είναι επιβεβλημένη ώστε να κατονομαστούν αλλά και να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για τις παρανομίες που εδώ και χρόνια συμβαίνουν.

Παρανομίες για τις οποίες η ΕΔΕΚ ήδη από το 2014 προειδοποιούσε και καλούσε σε λήψη μέτρων. Όμως κανένα κόμμα δεν στήριξε τις προσπάθειες που η ΕΔΕΚ έγκαιρα είχε κάνει. Τώρα στο «και πέντε», και αφού η Κύπρος έχει διασυρθεί διεθνώς κάποιοι θυμήθηκαν πως πρέπει να τερματιστούν τα σκάνδαλα.

Επειδή η ΕΔΕΚ πρωτοστατεί στον αγώνα για τερματισμό των σκανδάλων, διεκδικεί την πλήρη διαλεύκανση ΚΑΙ του σκανδάλου της διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων της Βουλής στο φιλοτουρκικό Al Jazeera με παράδοση στην αστυνομία όλων των σχετικών εγγράφων και από τα υπόλοιπα κόμματα.

Η ανωνυμία των δημοσιογραφικών πηγών είναι δεδομένη. Όμως η συγκεκριμένη επιλογή, να γίνει η διαρροή από το φιλοτουρκικό κανάλι είχε πρωτίστως σκοπό να πληγεί η Κυπριακή Δημοκρατία και η οικονομία της.

Οι ιθύνοντες της διαρροής δεν επέλεξαν να αποταθούν στις ανεξάρτητες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Γενικός Ελεγκτής, ή τα εγχώρια ΜΜΕ ή ακόμη και τα ελλαδικά ΜΜΕ.

Η μη παράδοση τω σχετικών εγγράφων από τα υπόλοιπα κόμματα στην Αστυνομία συνιστά εμπόδιο στην πάταξη της διαφθοράς.

Home