Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΔΕΚ: Η ΕΕ επιβάλλεται να περάσει από τα λόγια στις πράξεις

Offsite Team -
13.10.2020

ΕΔΕΚ: Η ΕΕ επιβάλλεται να περάσει από τα λόγια στις πράξεις

Thumbnail
Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ για τουρκικές προκλήσεις, κυπριακό, αντίδραση ΕΕ

Οι επαναλαμβανόμενες προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, την Αμμόχωστο και την ελληνική υφαλοκρηπίδα επιβεβαιώνουν την αναξιοπιστία της και την απροθυμία της να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις αρχές και αξίες της ΕΕ.

Είναι γι’ αυτό το λόγο που θα πρέπει κάποιες χώρες της ΕΕ να θέσουν, επιτέλους, ως προτεραιότητα τις αρχές και αξίες που η ΕΕ πρέπει να πρεσβεύει, και όχι την διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων της χώρας τους.

Την ίδια στιγμή η ΕΕ επιβάλλεται να περάσει από τα λόγια στις πράξεις και να προχωρήσει άμεσα στη λήψη κλιμακούμενων μέτρων που θα εμποδίζουν την οποιαδήποτε εμπορική, οικονομική και πολιτική αναβάθμιση των σχέσεων Τουρκίας – ΕΕ. Σε αντίθετη περίπτωση υπονομεύεται η αξιοπιστία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος καθώς και η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Παράλληλα, εκτιμούμε πως υπό τις σημερινές περιστάσεις θα ήταν μέγα σφάλμα η Κυπριακή Δημοκρατία να εμπλακεί σε οποιαδήποτε άτυπη Πενταμερή Διάσκεψη για διερεύνηση επανέναρξης του διαλόγου.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να διεκδικήσει την επανέναρξη του διαλόγου στο πλαίσιο της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό με κατά προτεραιότητα συζήτηση τη διεθνή πτυχή του προβλήματος.

Home