ΕΔΕΚ: Η προκλητική συμπεριφορά δεν αναστέλλεται με εκκλήσεις

ΕΔΕΚ: Η προκλητική συμπεριφορά δεν αναστέλλεται με εκκλήσεις

Όσα αναφέρει η ΕΔΕΚ για την τουρκική συμπεριφορά

Η προκλητική Τουρκική συμπεριφορά δεν αναστέλλεται με εκκλήσεις και επίδειξη καλής θέλησης, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ΕΔΕΚ, “οι νέες Τουρκικές προκλητικές ενέργειες στην ΑΟΖ της Κ.Δ. και η αμφισβήτηση των Κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και της Ελλάδος επαναφέρουν την ανάγκη πέραν από την επίδειξη αποφασιστικότητας να ισχυροποιηθεί η αμυντική αποτρεπτικής ισχύς του άξονα Ελλάδος -Κύπρου.

Ως ΕΔΕΚ επαναλαμβάνουμε πως μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει άμεσα οι Κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου να προχωρήσουν σε συγκεκριμένο σχεδιασμό στον οποίο θα περιλαμβάνονται και η αυξημένη αριθμητικά και οπλικά  Ελληνική στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο ως Εγγυήτριας χώρας, αλλά την ίδια στιγμή να αξιοποιηθούν σε μεγαλύτερο δυνατόν βαθμό οι προοπτικές εμπλοκής σε αυτή τη συνεργασία και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών  τα συμφέροντα των οποίων στην Ανατολική Μεσόγειο συγκλίνουν ή ταυτίζονται με αυτά της Κύπρου και της Ελλάδος .

Είναι προφανές ότι η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας δεν αναστέλλεται μόνο με εκκλήσεις και επίδειξη καλής θέλησης”.

Home