ΕΔΕΚ: Μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα μέχρι τη λήξη της πανδημίας

ΕΔΕΚ: Μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα μέχρι τη λήξη της πανδημίας

Ζητεί αυστηροποίηση ελέγχων προμήθειας καυσίμων από τα κατεχόμενα

Τη μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα μέχρι  τη λήξη της πανδημίας ζητεί η ΕΔΕΚ. Σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΕΔΕΚ αναφέρει ότι «η αποδοχή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Θυμίζουμε πως από την αρχή της πανδημίας η ΕΔΕΚ ανέδειξε την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών, κυρίως των προερχομένων από χαμηλά εισοδήματα».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «η ΕΔΕΚ διεκδικεί το ΦΠΑ να επιβάλλεται μόνο επί της κατανάλωσης του ηλεκτρισμού και όχι επί του συνόλου των χρεώσεων του λογαριασμού. Την ίδια στιγμή ζητούμε η μείωση του ΦΠΑ να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της πανδημίας και όχι μόνο για μερικούς μήνες όπως έχει αποφασιστεί».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η ΕΔΕΚ , επαναλαμβάνει  ότι  «η αυστηροποίηση του ελέγχου προμήθειας των καυσίμων από τα κατεχόμενα είναι επιβεβλημένη γιατί θα επιφέρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως στο κράτος τα οποία θα μπορεί να τα αξιοποιήσει για να χρηματοδοτεί την αναγκαία, πλέον, μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος».

 

Home