ΕΔΕΚ: Μονόδρομος η λήψη μέτρων από ΕΕ σε βάρος της Τουρκίας

ΕΔΕΚ: Μονόδρομος η λήψη μέτρων από ΕΕ σε βάρος της Τουρκίας

Η ΕΕ οφείλει να σταθεί αρωγός προς αυτό καθώς οποιαδήποτε πρόκληση απέναντι στην Κύπρο και την Ελλάδα

Η δήλωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την τουρκική επεκτατική πολιτική της Τουρκίας αλλά και την μόνιμα αρνητική στάση που διατηρεί απέναντι στην Κύπρο και τους νόμιμους κατοίκους της αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ.

Όπως αναφέρει η ΕΔΕΚ η εν λόγω δήλωση αποδεικνύει πως η λήψη πολιτικών και οικονομικών μέτρων από πλευράς ΕΕ σε βάρος της Τουρκίας είναι μονόδρομος.

Παράλληλα επισημαίνει ότι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να ολοκληρωθεί ανεξαρτήτως των τουρκικών προθέσεων και προκλήσεων. Η ΕΕ οφείλει να σταθεί αρωγός προς αυτό καθώς οποιαδήποτε πρόκληση απέναντι στην Κύπρο και την Ελλάδα είναι πρόκληση απέναντι και στην ίδια την ΕΕ.

Καταληκτικά το Κίνημα αναφέρει ότι συνεχίζει να προβληματίζει το γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις οι οποίες τρέφουν ψευδαισθήσεις οτι η τουρκική πλευρά μπορεί να επιδείξει καλή θέληση για δίκαιη και δημοκρατική λύση στο κυπριακό εάν και εφόσον προβούμε σε περαιτέρω επικίνδυνες παραχωρήσεις οι οποίες θα θέσουν σε αμφισβήτηση την υπόσταση και κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Tags
Home