ΕΔΕΚ: Να καταστεί αδίκημα η στάθμευση σε πεζοδρόμιο

ΕΔΕΚ: Να καταστεί αδίκημα η στάθμευση σε πεζοδρόμιο

Καταδικάζει το θλιβερό συμβάν θανάτου συμπολίτη μας σε τροχοκάθισμα 

Το θλιβερό συμβάν του θανάτου ενός συμπολίτη μας σε τροχοκάθισμα από διερχόμενο όχημα επειδή η διέλευσή του από το  πεζοδρόμιο ήταν αδύνατη λόγω παράνομα σταθμευμένου οχήματος καταδικάζει με σημερινή της ανακοίνωση η ΕΔΕΚ.

Μάλιστα με αφορμή το πιο πάνω υπενθυμίζει ότι από το 2015 κατατέθηκε από την τέως βουλευτή της ΕΔΕΚ κ. Ρούλα Μαυρονικόλα, πρόταση που τροποποιεί τον περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Νόμο, η οποία προνοεί:

  • Να καταστεί αδίκημα η στάθμευση ή εγκατάλειψη σε οδούς, πεζοδρόμια και χώρους στάθμευσης οχημάτων για άτομα με αναπηρία τα οποία εμποδίζουν τη διέλευση πεζών και ατόμων σε τροχοκάθισμα
  • Θεσπίζεται η υποχρέωση της τοπικής αρχής, εντός των ορίων της οποίας βρίσκεται το παράνομο σταθμευμένο όχημα να μετακινεί, να απομακρύνει και να φυλάγει αυτό μέχρι την παραλαβή του από τον ιδιοκτήτη του έναντι της καταβολής από αυτόν των εξόδων μετακίνησης και φύλαξής του.  

Υπενθυμίζουμε πως και η Οργάνωση παραπληγικών Κύπρου (Ο.ΠΑ.Κ) έχει στείλει σχετική επιστολή στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής προ ενός έτους ζητώντας τη συνέχιση της συζήτησης της εν λόγω πρότασης νόμου.

Tags
Home