Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΔΕΚ: «Ο Ερντογάν θέλει έλεγχο της Αν. Μεσογείου χωρίς συνέπειες»

Offsite Team -
27.09.2020 - 14:14

ΕΔΕΚ: «Ο Ερντογάν θέλει έλεγχο της Αν. Μεσογείου χωρίς συνέπειες»

Thumbnail
«Κάποιοι συνεχίζουν να ρίχνουν νερό στο μύλο του Ερντογάν».

«Κάποιοι συνεχίζουν να ρίχνουν νερό στο μύλο του Ερντογάν.Τους αφήνουμε στην κρίση του λαού» Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ απευθυνόμενοι σε γνωστούς κύκλους που  επανέρχονται για να αποσείσουν τις τεράστιες ευθύνες  για την διαχείριση του Κυπριακού και μιλούν για χαμένες ευκαιρίες με επιφανειακές προσεγγίσεις. Όπως αναφέρει το κόμμα: «Επιζητούν  επανέναρξη του διαλόγου επενδύοντας μάλιστα στην  «Καλή θέληση» της Τουρκίας».

Η ΕΔΕΚ τονίζει ότι «Με λύπη μας παρατηρούμε πως οι ίδιοι κύκλοι, ούτε υπεισέρχονται σε καταδικαστικούς σχολιασμούς για τα όσα προκλητικά και έκνομα προβαίνει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικά στις ΑΟΖ της Ελλάδος και της Κύπρου».

Όσον αφορά την Αμμόχωστο η ΕΔΕΚ αναφέρει: «Πρέπει να πούμε πως οι ίδιοι κύκλοι δεν δικαιολογούν την αποστασιοποίηση τους από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και την αποδοχή τους για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της την πρώτη μέρα της λύσης, προτείνοντας και επιστροφή των ελληνοκυπρίων στα Βαρώσια υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Τις κρίσιμες τούτες ώρες, όπου η ‘Άγκυρα επιχειρεί μέσω τις διπλωματίας και των συμμάχων της εντός της Ευρωπαϊκής να αποτρέψει την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της για τα όσα έκνομα και προκλητικά επιχειρεί εδώ και καιρό στην Ανατολική Μεσόγειο ,κάποιοι εντός της Κύπρου συνεχίζουν να ρίχνουν νερό στο μύλο του Ερντογάν. Την στάση τους την αφήνουμε στην κρίση του λαού».

Αναφορικά με επιστολή του Τούρκου προέδρου προς τους Ευρωπαίους Εταίρους μας -πλην Ελλάδος και Κύπρου- τις οποίες κατηγορεί ότι αποσκοπούν στην φυλάκιση της Τουρκίας εντός του Κόλπου της Αττάλειας και ότι δήθεν είναι έτοιμος για διάλογο με Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις, ως ΕΔΕΚ επαναλαμβάνουμε ότι στόχος του Ταγίπ Ερντογάν είναι η αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης  και ο έλεγχος της Ανατολικής Μεσογείου δρώντας φυσικά χωρίς συνέπειες».

.

Home