ΕΔΕΚ: Όχι σε επιστροφή τ/κ περιουσιών όσο είναι άλυτο το Κυπριακό

ΕΔΕΚ: Όχι σε επιστροφή τ/κ περιουσιών όσο είναι άλυτο το Κυπριακό

Ανακοίνωση Τύπου για τις Τουρκοκυπριακές περιουσίες

Σε ανακοίνωση τύπου η ΕΔΕΚ εκφράζει την άποψη ότι «ενόσω το κυπριακό πρόβλημα παραμένει άλυτο οι περιουσίες των Τουρκοκυπρίων δεν θα πρέπει να επιστρέφονται σε αυτούς υπό την επίκληση του «δικαίου της ανάγκης». 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Ενόσω το κυπριακό πρόβλημα παραμένει άλυτο οι περιουσίες των Τουρκοκυπρίων δεν θα πρέπει να επιστρέφονται σε αυτούς υπό την επίκληση του «δικαίου της ανάγκης». 

Τα τεράστια προβλήματα που ανακύπτουν από τη διεκδίκηση γης που ανήκει σε Τουρκοκύπριους με το πρόσχημα ότι για παράδειγμα διέμεναν στο Ην. Βασίλειο πριν την τουρκική εισβολή και θα πρέπει  αυτή να τους επιστραφεί, δημιουργεί τεράστια προβλήματα για τους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες.

Είναι άξιο απορίας πως ενώ στις συζητήσεις που γίνονται  για τη διευθέτηση του περιουσιακού  κάποιοι αναγνωρίζουν δικαιώματα στον χρήστη επικαλούμενοι την υπεραξία της γης ή τον συναισθηματικό δεσμό, αλλά όταν ο Τουρκοκύπριος κάτοχος διεκδικεί την επιστροφή της γης του στις ελεύθερες περιοχές, οι  Ελληνοκύπριοι χρήστες των περιουσιών αυτών να βρίσκονται αντιμέτωποι με τις αξιώσεις των Τουρκοκυπρίων.    

Home