Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΔΕΚ: «Τα ΜΟΕ εκτρέπουν το Κυπριακό από την ορθή του βάση»

Offsite Team -
02.02.2022 - 13:58

ΕΔΕΚ: «Τα ΜΟΕ εκτρέπουν το Κυπριακό από την ορθή του βάση»

Σχόλιο για τις εξελίξεις και επιμονή στη Διεθνή Διάσκεψη

«Η ανάδειξη των ΜΟΕ εκτρέπει το κυπριακό από τη σωστή του βάση, ως προβλήματος εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και εθνοκάθαρσης, συμβάλλει στην κεφαλαιοποίηση πρόσθετων ωφελημάτων προς το κατοχικό καθεστώς και υποβοηθάει στην παράταση των αδιεξόδων».

Σαφής η θέση της ΕΔΕΚ που σε ανακοίνωση την Τετάρτη 02 Φεβρουαρίου 2022 σχολίασε τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Συμφωνα με την ΕΔΕΚ.«μέχρι σήμερα έχει αποδειχθεί στην πράξη πως από την πλευρά του κατοχικού καθεστώτος και της Τουρκίας δεν έχει εφαρμοστεί κανένα ΜΟΕ προς όφελος της δικής μας πλευράς».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Αναφορικά με το παράνομο Αεροδρόμιο της Τύμπου αναφέρεται ότι «το παράνομο αεροδρόμιο της Τύπου επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας για να ληφθούν συγκεκριμένα νομικά μέτρα σε βάρος της λειτουργίας του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου και μάλιστα να διερευνηθούν  δυνατότητες προσφυγής και λήψης νομικών μέτρων σε βάρος εταιρειών οι οποίες το χρησιμοποιούν παράνομα».

Η ΕΔΕΚ κατέληξε με την πάγια θέση της: «Επιμένουμε πως η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει πρόταση για σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης για το κυπριακό όπως προνοεί το ψήφισμα 37/253 (1983) της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η οποία κατά προτεραιότητα να συζητήσει τη διεθνή πτυχή που είναι και η ουσία του προβλήματος».

Home