ΕΔΕΚ: Τιμωρία όσων ευθύνονται για όλα τα σκάνδαλα

ΕΔΕΚ: Τιμωρία όσων ευθύνονται για όλα τα σκάνδαλα

Η ανοχή και η ατιμωρησία εκτρέφουν τα σκάνδαλα αναφέρει η ΕΔΕΚ

Πλήρης διαλεύκανση και τιμωρία όσων ευθύνονται για όλα τα σκάνδαλα των τελευταίων 20 χρόνων, από το Χρηματιστήριο μέχρι τα διαβατήρια και τη διαρροή στο φιλοτουρκικό Al Jazeera ζητά με σημερινή της ανακοίνωση η ΕΔΕΚ.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Με αφορμή την επιστολή του Γενικού Ελεγκτή για να αποδοθούν άμεσα οι αστικές και άλλες ευθύνες για το σκάνδαλο του Συνεργατισμού, η ΕΔΕΚ καλεί τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στην πλήρη εξυγίανση και του σκανδάλου του τραπεζικού τομέα το οποίο, παρά τα εκατομμύρια που δόθηκαν προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για να ολοκληρωθεί η διερεύνησή του, παραμένει ανεξιχνίαστο.

Πολλές φορές τονίσαμε, η ΕΔΕΚ είναι σε διαρκή πόλεμο με τη διαφθορά. Είναι γι’ αυτό το λόγο που καλούμε όλα τα κόμματα να στηρίξουν το αίτημά μας για άνοιγμα των φακέλων όλων των σκανδάλων των τελευταίων είκοσι χρόνων (σκάνδαλο Χρηματιστηρίου, Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Κυπριακών Αερογραμμών, Τραπεζικού Τομέα, Ακτινοθεραπευτικού Νοσοκομείου Λεμεσού, Focus, Συνεργατισμού κ.ά.) ώστε να διαφανεί ποιοι ευθύνονται και επιτέλους να τιμωρηθούν.

Καλούμε όσους δηλώνουν υπέρ της εξυγίανσης, να διεκδικήσουν όπως και η ΕΔΕΚ, πλήρη και σε βάθος διαλεύκανση του σκανδάλου των διαβατηρίων από την πρώτη μέρα λειτουργίας του μέχρι την ολοκλήρωσή του. Μέρος του σκανδάλου αυτού είναι ΚΑΙ η διαρροή στο φιλοτουρκικό δίκτυο Al Jazeera  που δεν στόχευε στην εξυγίανση αλλά στο να πλήξει την Κυπριακή Δημοκρατία και την οικονομία της. Γι’ αυτό καλούμε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν θετικά στο ψήφισμά μας για παράδοση στην αστυνομία όλων των σχετικών εγγράφων για να διαλευκανθεί και αυτό το σκάνδαλο.

Η ανοχή και η ατιμωρησία εκτρέφουν τα σκάνδαλα. Γι’ αυτό επιμένουμε σε παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για όλα τα σκάνδαλα που ταλάνισαν και ταλανίζουν τον τόπο μας. Γραφείο

Tags
Home