Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΔΕΚ: Υιοθετούνται οι προτάσεις μας στην στεγαστική πολιτική

Offsite Team -
18.02.2021 - 15:46

ΕΔΕΚ: Υιοθετούνται οι προτάσεις μας στην στεγαστική πολιτική

Thumbnail
Προτάσεις όπως αναφέρει οι οποίες στόχευαν στην στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού,

Είναι με ικανοποίηση που ενημερωθήκαμε για την αναθεωρημένη στεγαστική πολιτική του Υπουργείου Εσωτερικών αφού σε αυτές υιοθετούνται οι προτάσεις που η ΕΔΕΚ κατέθεσε στην κυβέρνηση για να ψηφίσει τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό για το 2021 αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Κίνημα. 

Προτάσεις όπως αναφέρει οι οποίες στόχευαν στην στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, και κύρια των συνταξιούχων, όσων είναι λήπτες βοηθημάτων, τους πληγέντες από την κρίση της πανδημίας, τους ασθενείς, τις εργαζόμενες μητέρες, τους κατοίκους της υπαίθρους που σήμερα έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης.

Η ΕΔΕΚ θυμίζει πως σε ότι αφορά την στεγαστική πολιτική οι προτάσεις της περιλάμβαναν:

  • Επιπρόσθετη αύξηση του ποσού επιδότησης για την απόκτηση κατοικίας στις 259 δυσπραγούσες κοινότητες από 10 μέχρι και 30 χιλ. ευρώ.
  • Ένταξη στο σχέδιο και των υπόλοιπων 134 κοινοτήτων που είχαν αποκλειστεί με ποσό 15-20 χιλ. ευρώ.
  • Επέκταση του χρόνου ρύθμισης πολεοδομικών εκκρεμοτήτων κατά ένα χρόνο (μέχρι 31.12.2022) και συμπερίληψη σε αυτές του δικαιώματος νομιμοποίησης του μεσοπατώματος για καταστήματα μέχρι 80 τ.μ. και της αλλαγής χρήσης.
  • Έχει επίσης γίνει αποδεχτή η πρόταση της ΕΔΕΚ για αξιοποίηση των αγροτεμαχίων στη βάση συγκεκριμένων και αυστηρών κριτήριων για την στέγαση των ιδιοκτητών τους ή των μελών των οικογενειών τους.

Θυμίζει επίσης προς σε ότι αφορά την στήριξη των κατοίκων της υπαίθρου έχει επίσης γίνει αποδεκτή η πρότασή μας για προώθηση προγράμματος επιχορηγημένης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κατοικίες μόνιμων κατοίκων ορεινών και ημιορεινών κοινοτήτων, για τη μείωση της τιμής του ρεύματος που καταβάλλουν.

Η ΕΔΕΚ καταλήγει η ανακοίνωση συνεχίζει Δίπλα στον Πολίτη, συνεχίζοντας τον αγώνα της για να δοθούν κίνητρα και ορθολογικές παροχές στους κατοίκους της υπαίθρου, των ορεινών και ημιορεινών κοινοτήτων, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ενίσχυση της υπαίθρου και στην ανάσχεση της αστυφιλίας.

Home