ΕΔΕΚ: Ζητά ενίσχυση του Νοσοκομείου Αμμοχώστου

ΕΔΕΚ: Ζητά ενίσχυση του Νοσοκομείου Αμμοχώστου

Για να μπορέσει να προσφέρει άμεση και αποτελεσματική περίθαλψη στους κατοίκους της περιοχής.

Την σημερινή διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου στήριζει η ΕΔΕΚ. Όπως τόνισε σε ανακοίνωση Τύπου "επιβάλλεται να ενισχυθεί το εν λόγω νοσοκομείο"

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ στήριξε τη σημερινή διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Αυτό το οποίο επιβάλλεται άμεσα να γίνει είναι να ενισχυθεί το εν λόγω Νοσοκομείο με τρόπο ώστε να μπορέσει να προσφέρει άμεση και αποτελεσματική περίθαλψη στους κατοίκους της περιοχής.

Δυστυχώς δεν είναι μόνο τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Ο δημόσιος τομέας της υγείας στο σύνολό του αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και αδυναμίες για παροχή υψηλού επιπέδου περίθαλψη στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.  Αυτό δεν γίνεται με ευθύνη του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, αλλά με ευθύνη της διεύθυνσης του ΟΚΥΠΥ και του Υπουργείου Υγείας που δεν φρόντισαν, όπως προβλέπει η νομοθεσία,  πριν από την έναρξη εφαρμογής του ΓεΣΥ να ληφθούν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα ώστε να υπάρξει μια σωστή διοικητική αυτονόμηση και οικονομική βιωσιμότητα των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Είναι αντιληπτό πως οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν ενδεχομένως είτε για την κατάρρευση των δημοσίων νοσηλευτηρίων είτε και για τη συρρίκνωση των επιστημονικών εργασιών που θα προσφέρει στους πολίτες, είναι μεγάλοι. Τα προβλήματα μετακυλούνται αναπόφευκτα στους ασθενείς και στον φορολογούμενο πολίτη ο οποίος πέρα από τα τεράστια ποσά που ήδη καταβάλλει για το ΓεΣΥ, υποχρεώνεται να καλύψει και τα  ελλείματα τα οποία για το 2020 ξεπερνούν τα 230εκ ευρώ.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ είχαμε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε αλλά ούτε και λήφθηκαν οποιαδήποτε μέτρα. Ευχόμαστε πως η διαπίστωση από όλο και περισσότερους για τα προβλήματα των δημοσίων νοσηλευτηρίων να συμβάλει στην αναβάθμιση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και των παρεχόμενων από αυτά υπηρεσιών.

Home