Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΔΕΚ:Κύρια επιλογή ο EastMed -Άμεσα τα εναλλακτικά σενάρια

Offsite Team -
21.01.2022

ΕΔΕΚ:Κύρια επιλογή ο EastMed -Άμεσα τα εναλλακτικά σενάρια

Δηλώσεις εκπροσώπου Τύπου Μαρίας Παναγιώτου

«Ως ΕΔΕΚ έχει κατ’ επανάληψη έχουμε εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε ο EastMed να αποτελεί την κύρια επιλογή μας. Ωστόσο,  επειδή, η υλοποίηση του συγκεκριμένου αγωγού δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την Κύπρο, η κυβέρνηση θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να έχει εναλλακτικά σενάρια. Αυτά πρέπει να κινούνται  στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση στη βάση των γεωστρατηγικών συμφερόντων της πατρίδας μας».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ Μαρία Παναγιώτου τόνισε ότι «Οι λόγοι επιλογής του EastMed είναι κυρίως γεωστρατηγικοί αφού η υλοποίηση του αγωγού αναβαθμίζει τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας και της Κύπρου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ενώ αντίθετα υποβαθμίζει τον αντίστοιχο της Τουρκίας. Αυτός είναι και ο λόγος που η Τουρκία προσπαθεί συστηματικά να ματαιώσει αυτή την επιλογή».

Η κα Παναγιώτου ανέφερε ότι « η ενδεχόμενη ενεργοποίηση των σεναρίων αυτών θα πρέπει να στηρίζεται στη βάση συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και κριτηρίων, όπως η αξιοποίηση του Φυσικού Αερίου για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και η μεταφορά της με αυτή τη μορφή στην ΕΕ, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο υγροποίησης του Φυσικού Αερίου και μεταφοράς του με αυτή τη μορφή. Η υλοποίηση οποιωνδήποτε από τα πρόσθετα σενάρια δεν θα πρέπει να καθυστερήσει και θα πρέπει ο σχεδιασμός τους να ολοκληρωθεί στον συντομότερο δυνατό χρόνο».

 

Home