Εγκρίθηκαν οι προτάσεις της ΔΗΠΑ στο συνέδριο

Εγκρίθηκαν οι προτάσεις της ΔΗΠΑ στο συνέδριο

Εγκρίθηκαν ομόφωνα

Πραγματοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία το Καταστατικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, κατά την οποία εγκρίθηκαν ομόφωνα διάφορες προτάσεις, περιλαμβανομένης της ηγετικής πυραμίδας.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, στο Καταστατικό Συνέδριο έκανε εισαγωγική ομιλία ο Πρόεδρος της Παράταξης Μάριος Καρογιάν και στη συνέχεια εγκρίθηκαν οι προτάσεις.  

Οι πιο κύριες προτάσεις είναι η σύσταση ευέλικτης ηγετικής πυραμίδας με Πρόεδρο, τρεις Αντιπροέδρους, Γραμματέα και Γενικό Οργανωτικό.

 

Επίσης, τα Κεντρικά Συλλογικά Όργανα θα αποτελούνται από Τακτικό Παγκύπριο και Εκλογικό Συνέδριο, και Έκτακτο ή Καταστατικό Συνέδριο, το Πολιτικό Συμβούλιο στο οποίο θα συμμετέχουν ex officio μέλη και 150 αιρετά μέλη, το Πολιτικό Γραφείο, η Πολιτική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

 

Τα αιρετά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που αναλογούν σε κάθε Επαρχιακή Επιτροπή εκλέγονται από την οικεία Επαρχιακή Εκλογική Συνέλευση.  

Οι τρεις Αντιπρόεδροι έχουν την αποκλειστική ευθύνη και εποπτεία χάραξης των πολιτικών θέσεων της Παράταξης, σε συνεργασία με τους Τομεάρχες των Θεματικών Ενοτήτων.  

Οι 43 Τομεάρχες Θεματικών Ενοτήτων θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πολιτικό Συμβούλιο.  

Εισάγεται ο Θεσμός των Δικτύων, με στόχο την αξιοποίηση νέων, ανέντακτων ατόμων, οι επικεφαλής των οποίων θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα Συλλογικά Όργανα.  

Επίσης, οι αξιωματούχοι της Δημοκρατικής Παράταξης θα λογοδοτούν στα Συλλογικά Όργανα με Έκθεση Πεπραγμένων, εισάγεται η Δημόσια Διαβούλευση με τους πολίτες, και προνοείται η διενέργεια Κομματικού Δημοψηφίσματος.  

Όπως αναφέρεται, οι αλλαγές που έχουν εγκριθεί στο Καταστατικό Συνέδριο στοχεύουν στη βελτίωση της δομής, της λειτουργικότητας και της αποτελεσματικότητας της πολιτικής, οργανωτικής και επικοινωνιακής δράσης της Παράταξης, στην παραγωγή πολιτικών θέσεων με όρους σύνθεσης και αμεσότητας, στη δημιουργία Δικτύων με στόχο τη συμμετοχή ανέντακτων πολιτών στην παραγωγή πολιτικών προτάσεων, στην ενίσχυση και εμβάθυνση της δημοκρατίας σε όλο το εύρος της λειτουργίας της Παράταξης, στη διασφάλιση της συντεταγμένης λειτουργίας της Παράταξης, και στην ενθάρρυνση της εμπλοκής νέων ανθρώπων στα κοινά.

ΚΥΠΕ

Tags
Home