Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ειρήνη για υπόθεση Βρετανίδας:Το σύστημα δοκιμάστηκε και απέτυχε

Offsite Team -
14.02.2022 - 18:35

Ειρήνη για υπόθεση Βρετανίδας:Το σύστημα δοκιμάστηκε και απέτυχε

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συζήτησε την έμφυλη βία

Στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συζητήθηκε   το θέμα της έμφυλης βίας,  των πρωτοκόλλων, της αντιμετώπισης των θυμάτων, της αστυνομικής διερεύνησης καταγγελιών, της κατάρτισης των δικαστών στην έμφυλη βία και την κάλυψη από τα ΜΜΕ. Και όλα αυτά με αφορμή την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου  της 31 Ιανουαρίου με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης της 19χρονης Βρετανίδας. 

Σε δηλώσεις της η βουλευτινα του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου ανέφερε: «Το σύστημα δοκιμάστηκε και απέτυχε. Συχνά γίνονται αναφορές σε πρωτόκολλα. Το ζήτημα είναι  αυτά όχι μόνο να υπάρχουν στο χαρτί αλλά και να εφαρμόζονται»  .

Οπως είπε, «μας προβληματίζουν έντονα οι προκαταλήψεις, τα στερεότυπα γύρω από αυτά τα σοβαρότατα ζητήματα, ιδιαίτερα όσον αφορά στο θέμα του ανακριτικού έργου. Είναι εμφανές ότι τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο, τόσο στη διερεύνηση  αλλά και στην εκδίκαση υποθέσεων έμφυλης βίας.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Είναι  με ιδιαίτερη ικανοποίηση που ακούσαμε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου το οποίο αποκατάστησε σε μεγάλο βαθμό το Δίκαιο. Εστιάζω στις αναφορές στην απόφαση  για μη Δίκαιη Δίκη. Οι αναφορές του Ανωτάτου θα πρέπει να προβληματίσουν όλους ως προς τα διορθωτικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα. 

Υπάρχει προβληματική αντίληψη, ως προς την έμφυλη βία, δεν είναι αρκετό να εκδίδονται ενημερωτικά φυλλάδια ή να γίνονται ενημερωτικά σεμινάρια, θα πρέπει οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αυτοί που πρώτοι έρχονται σε επαφή με τα θύματα και  χειρίζονται τις υποθέσεις θυμάτων βίας να έχουν εξειδικευμένη κατάρτιση.

Τα δε θύματα επιβάλλεται να ενημερώνονται για τα δικαιώματα τους και να έχουν γνώση σε ποιες υπηρεσίες απευθύνονται για στήριξη και βοήθεια. Ακόμη,  να καταρτιστεί αρχείο και να γνωρίζουμε πόσες καταγγελίες βιασμού έχουν γίνει,  πόσες έχουν διερευνηθεί, πόσες έχουν οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου, πόσοι εκ των κατηγορουμένων έχουν καταδικαστεί και ποιες ήταν οι ποινές; 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Οι παραλείψεις και τα κενά στο σύστημα είναι σοβαρότατα ζητήματα τα οποία πολύ πιθανόν να λειτουργούν αποτρεπτικά στην απόφαση μιας γυναίκας να καταγγείλει ένα περιστατικό έμφυλης βίας.  Επίσης,  είναι με λύπη που διαπιστώσαμε ότι ακόμη δεν έχει διοριστεί συντονιστικός φορέας  για τη Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης

Όσον αφορά στην υπόθεση  της Βρετανίδας, ήταν άποψη όλων των μελών της Επιτροπής  ότι θα πρέπει να γίνει διερεύνηση για λάθη ή παραλείψεις ή πιθανές  κακές πρακτικές εμποτισμένες με στερεότυπα και προκαταλήψεις, που πιθανόν να έχουν επισυμβεί στην όλη διαδικασία με αποτέλεσμα τη διεξαγωγή μιας μη Δίκαιης Δίκης και αυτό σε μια προσπάθεια να αποτραπούν παρόμοιες προβληματικές καταστάσεις στο μέλλον». 

 

Λευτέρης: Θέλουν να πλήξουν ΔΗΣΥ με υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη

Offsite Team -
28.06.2022 - 12:44

Λευτέρης: Θέλουν να πλήξουν ΔΗΣΥ με υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη

Thumbnail
«Η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη βρίσκεται απέναντι στην ιστορία μας και τον ιδρυτή μας Γλαύκο Κληρίδη»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, απαντώντας στα λεγόμενα Νικόλα Παπαδόπουλου, τονίζοντας ότι η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν βρίσκεται απέναντι σε κανέναν.

Η δήλωση-ομολογία του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου ότι η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη βρίσκεται απέναντι στον Δημοκρατικό Συναγερμό, δηλαδή απέναντι στον περήφανο συναγερμικό κόσμο, απέναντι στην ιστορία μας και στον ιδρυτή μας Γλαύκο Κληρίδη, αποκαλύπτει πλήρως τις πραγματικές τους προθέσεις που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο να πλήξουν και να υπονομεύσουν τη μεγάλη μας παράταξη, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Προσθέτοντας ότι, όμως οφείλουν να γνωρίζουν ότι τούτη η μεγάλη, ιστορική παράταξη του Γλαύκου Κληρίδη, θεμελιώθηκε και χτίστηκε πάνω στους αγώνες, τους κόπους και τις θυσίες, χιλιάδων αφανών στελεχών του Δημοκρατικού Συναγερμού.

>>>Διαβάστε επίσης: Μηδέν Εγγυήσεις και Μηδέν Στρατεύματα. Τελικά ποιος είπε τι;

Των πατεράδων και των παππούδων μας οι οποίοι άντεξαν και νίκησαν την παραπληροφόρηση, την πολεμική, τα ψεύδη και τους λαϊκισμούς εδώ και δεκαετίες και συνεχίζουμε να πορευόμαστε στις ίδιες αρχές και αξίες πεπεισμένοι ότι και αυτή τη φορά θα αντέξει η μεγάλη μας παράταξη και θα νικήσει.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοφόρου αναφέρει οτι, η δική μας υποψηφιότητα, η υποψηφιότητα της μεγάλης μας φιλελεύθερης παράταξης, η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν βρίσκεται απέναντι σε κανέναν γιατί είναι υποψηφιότητα που ενώνει δυνάμεις και συμπορεύεται με τον συναγερμικό κόσμο και την κοινωνία, με ένα και μοναδικό αποκλειστικό στόχο: Να επιλύσουμε προβλήματα και να πάρουμε τον τόπο μας ακόμη πιο μπροστά.

Άλλωστε τούτο το αποδείξαμε περίτρανα με τις δυο πετυχημένες μας διακυβερνήσεις, τη διακυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη και του Νίκου Αναστασιάδη για τις οποίες είμαστε περήφανοι, καταλήγει η ανακοίνωση.

Home