Έκαναν δύο φορές πίσω για Κάρτα Φιλάθλου

Έκαναν δύο φορές πίσω για Κάρτα Φιλάθλου

Ποιοι οι λόγοι που ώθησαν τους Βουλευτές να μην προχωρήσουν ούτε σε αναστολή ούτε σε αλλαγές

Δύο φορές πίσω έκαναν τα Κοινοβουλευτικά κόμματα το τελευταίο διάστημα όσον αφορά το θέμα της Κάρτας Φιλάθλου και το ενδεχόμενο αναστολή της είτε τροποποίησης του σημερινού νόμου για την πάταξη της βίας στους Αγωνιστικούς χώρους.

Συγκεκριμένα αν και τα μέλη της Επιτροπής Νομικών ασχολήθηκαν με το όλο θέμα ακόμα και σε έκτακτες συνεδρίες για να πετύχουν κάποιες αλλαγές πριν το κλείσιμο της Βουλής τελικά και στις δύο περιπτώσεις έγιναν δεύτερες σκέψεις με αποτέλεσμα η Κάρτα Φιλάθλου να μένει ως έχει τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο.

 Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, που είχε ενώπιον της πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για τη διαδικασία έκδοσης της κάρτας και αλλαγή στις ποινές των παραβατών για τη βία στα γήπεδα, έκρινε πως ο χρόνος μέχρι την Παρασκευή που είναι η τελευταία συνεδρία της     Ολομέλειας δεν επαρκεί ώστε να ψηφιστεί νομοτεχνικά ορθό κείμενο νόμου.

Η όλη συζήτηση αναμένεται να συνεχιστεί μετά την επανέναρξη των νομοθετικών εργασιών της Βουλής τον Σεπτέμβρη περίοδο κατά την οποία αναμένεται να φτάσει στον Βουλή και το τροποποιητικό νομοσχέδιο που ετοίμασε το υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite κατά την χθεσινή συνεδρίαση διαφάνηκε πως οι αλλαγές που αφορούν τον τρόπο έκδοσης της κάρτας φιλάθλου, δεν βρήκαν έδαφος στα σωματεία, καθώς τα σωματεία όχι μόνο θέλουν να εκδίδουν τα ίδια την Κάρτα θέλουν και να ελέγχουν τα ίδια το μητρώο οπαδών τους.

Παράλληλα φαίνεται να έγιναν δεύτερες σκέψεις από μέλη της Επιτροπής ως προς τις διάφορες ποινές και έτσι αποφασίστηκε να δοθεί χρόνο για μείωση τους, καθώς οι Βουλευτές δεν φάνηκαν πρόθυμοι να πάρουν αποφάσεις υπό το βάρος του χρόνου, αφου δεν θα υπήρχε επαρκείς χρόνος να ετοιμαστούν τα τελικά κείμενα και να εξεταστούν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ώστε να ψηφιστούν τροποποιητικές νομοθεσίες.

Τέλος επισημαίνεται ότι με την Βουλή κλειστή το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει πίεση από όλες τις πλευρές με στόχο το συντομότερο δυνατόν να παρθούν οριστικές αποφάσεις για το όλο θέμα.  

Home