Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εκλογές ΔΗΚΟ: Εβδομάδα ξεκαθαρίσματος για τις θέσεις της ηγεσίας

Στέλιος Στυλιανού -
06.06.2023

Εκλογές ΔΗΚΟ: Εβδομάδα ξεκαθαρίσματος για τις θέσεις της ηγεσίας

Μάχη για 3 θέσεις Αντιπροέδρου, Γενικού Γραμματέα και Γενικού Οργανωτικού

Οριστικό ξεκαθάρισμα αναμένεται μέσα στην βδομάδα όσον αφορά τις θέσεις της ηγεσίας του κόμματος για τις οποίες θα πραγματοποιηθούν εκλογές καθώς στελέχη αναμένεται να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις καθώς την ερχόμενη Τρίτη 13/6 είναι προγραμματισμένη η υποβολή υποψηφιοτήτων για το εκλογικό συνέδριο της 9ης Ιουλίου.

Μάλιστα αν και για τις θέσεις του Προέδρου και του Αναπληρωτή Προέδρου φαίνεται ότι Νικόλας Παπαδόπουλος και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου θα επανεκλεγούν χωρίς αντίπαλο για τις άλλες θέσεις της ηγεσίας είναι όλα ρευστά.

Συγκεκριμένα για την θέση των 3 Αντιπροέδρων θα επαναδιεκδικήσουν οι σημερινοί Αντιπρόεδροι Μιχάλης Δαμιανός και Νεόφυτος Χαραλαμπίδης. Υποψηφιότητα για θέση Αντιπροέδρου του κόμματος  ανακοίνωσε ο Βουλευτής Πάφου, Χρύσανθος Σαββίδης ενώ ενδιαφέρον επιδυκνύει και το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, Ανδρέας Μιχαηλίδης. Σημειώνεται ότι ο εκ των Αντιπροέδρων Αντώνης Αντωνίου αναμένεται ότι δεν θα επαναδιεκδικήσει την θέση του. 

Την ίδια ώρα για την θέση του Γενικού Γραμματέα έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητα του το μέλος της Γραμματείας του κόμματος, Γιώργος Σολωμού ενώ υποψήφιος αναμένεται να είναι και το μέλος του Εκτελεστικού, Αντώνης Σιβιτανίδης. Ακόμα πάντως να ξεκαθαρίσει εάν θα επαναδιεκδικήσει την θέση του Γενικού Γραμματέα ο Άθως Αντωνιάδης την ώρα πάντως που το όνομα του συζητείται και για την θέση του Γενικού Οργανωτικού. 

Για την θέση του Γενικού Οργανωτικού επανέρχεται στο προσκήνιο και το όνομα του Φύτου Κωνσταντίνου καθώς αν και αποφάσισε αρχικά να αποσυρθεί κάνει δεύτερες σκέψεις. (Διαβάστε εδώ το παρασκήνιο από την στήλη ο Εφέτης). Σημειώνεται πάντως ότι τις οριστικές αποφάσεις του Φύτου Κωνσταντίνου αναμένει στέλεχος του κόμματος που δέχεται εδώ και καιρό πιέσεις να διεκδικήσει την θέση του Γενικού Οργανωτικού.

Από εκεί και πέρα φαίνεται ότι το ενδιαφέρον μελών για συμμετοχή στο Εκτελεστικό αλλά και στην Κεντρική Επιτροπή είναι μεγάλο ενώ εκλογικές μάχες θα διεξαχθούν και για τις Προεδρίες Επαρχιακών Επιτροπών. 

Στο μεταξύ η Κεντρική Επιτροπή ψήφισε τους κανονισμούς για το συνέδριο οι οποίοι μεταξύ άλλων προνοούν ότι Κάθε μέλος όσο αφορά την εκλογή των Αντιπροέδρων υποχρεούται να ψηφίσει τουλάχιστον 2 Υποψηφίους.

Όσον αφορά την εκλογή των μελών των Συλλογικών Οργάνων, Εκτελεστικό Γραφείο, Κεντρική Επιτροπή, Επαρχιακή Γραμματεία, κάθε μέλος του Κόμματος δικαιούται σταυρούς  προτίμησης  από το ½ μέχρι τον αριθμό των θέσεων, όπως θα αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο.  

Τα ψηφοδέλτια που δεν θα τηρούν τα πιο πάνω θα θεωρούνται άκυρα.

Στέλιος Στυλιανού

Home