Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΛΑΜ: Χρειαζόμαστε μια νέα ξεκάθαρη στρατηγική στο Κυπριακό

Offsite Team
- 28.08.2019

ΕΛΑΜ: Χρειαζόμαστε μια νέα ξεκάθαρη στρατηγική στο Κυπριακό

Thumbnail
Τι δήλωσε για το Κυπριακό ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΛΑΜ

Η κάθοδος της Τζέιν Χολ Λουτ για συνέχιση των συνομιλιών από εκεί που έμειναν αφήνει εκτεθειμένη τη δική μας πλευρά αφού η πάγια θέση της Κυβέρνησης ήταν πως δεν γίνεται η διεξαγωγή συνομιλιών με στρατιωτικές απειλές και παράνομες γεωτρήσεις, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Μάριος Βασιλείου.

 

Στο χαιρετισμό του στο Συνέδριο των Αποδήμων, ο κ. Βασιλείου είπε χρειάζεται μια νέα ξεκάθαρη στρατηγική με την εμπλοκή ισχυρών και περιφερειακών κρατών σε αυτή την προσπάθεια και πρόκληση πραγματικού κόστους στην Τουρκία, αφού το καλόπιασμα του θηρίου που λέγεται τουρκικός επεκτατισμός το έκανε  πιο επικίνδυνο από ποτέ. «Ελλάδα και Κύπρος μπορούν να υπερφαλαγγίσουν την Τουρκία αν δούμε τις πραγματικές μας δυνατότητες και παραδειγματιστούμε από άλλα έθνη», είπε.

 

Ο κ. Βασιλείου είπε πως οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ αποτελούν εισβολή με σκοπό να στείλει το μήνυμα ότι ελέγχει στρατιωτικά τις θαλάσσιες ζώνης της Κύπρου, με παραλήπτες κράτη και πολυεθνικούς κολοσσούς που έχουν συμφέροντα στην περιοχή.

 

Η Τουρκία επιδιώκει μια λύση με την οποία θα διασφαλίζεται η δυνατότητα της στην πλήρη κατάληψη της Κύπρου αλλά και της εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου, και ο Ερντογάν δεν διστάζει να απειλεί την Ευρώπη για το φυσικό αέριο της Κύπρου δείχνοντας τις στρατηγικές του βλέψεις αλλά και τις προθέσεις του.

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, κ. Βασιλείου είπε πως σήμερα βρισκόμαστε σε μια κατάσταση αποδόμησης των εθνικών ιδανικών και αξιών, όπου η εθνική ταυτότητα γίνεται ενοχή και όπου έννοιες όπως πατρίδα, σημαία, θρησκεία, αγώνας για απελευθέρωση, αμφισβητούνται.  

Πρόσθεσε πως δεκαετίες τώρα στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης, η Κύπρος βιώνει μια συνεχή μεταβολή, κυρίως κοινωνική με δυσμενείς επιπτώσεις στη δημογραφία και στον πολιτισμικό χαρακτήρα της, αυτόν που οι ομογενείς κατάφεραν να διατηρήσουν.  

«Οι Έλληνες της Κύπρου σταδιακά κινδυνεύουν να καταντήσουν μειονότητα στον ίδιο τους τον τόπο, η κοινωνία μαστίζεται καθημερινά από τις συνέπειες της άκρατης λαθρομετανάστευσης, του εποικισμού, την ίδια στιγμή που οι νέοι μας δύσκολα επιστρέφουν πίσω στον τόπο τους και που τα νέα ζευγάρια λόγω οικονομικών λόγων δυσκολεύονται να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια με αποτέλεσμα ο γηγενής πληθυσμός να μειώνεται δραματικά με την αδιαφορία του κράτους να είναι προκλητική», είπε.  

Home