Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΛΑΜ: Θέλει να πάει Βρυξέλλες με το σπαθί του το 2024

Του Στέλιου Στυλιανού -
17.03.2023

ΕΛΑΜ: Θέλει να πάει Βρυξέλλες με το σπαθί του το 2024

Ποιοι οι στόχοι για τις Δημοτικές Εκλογές

Την εκλογή Ευρωβουλευτή θέτει ως επόμενο στόχο το ΕΛΑΜ μετά τις Προεδρικές Εκλογές με κομματικές πηγές να αναφέρουν στην Offsite News ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές με το κόμμα να θέλει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.  Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές στο ΕΛΑΜ θέλουν να πετύχουν τον στόχο που έφτασαν κοντά αλλά δεν πέτυχαν το 2019 παίρνοντας τότε ποσοστό 8,25% και 23,167 ψήφους.

 Αν και απομένουν 14 μήνες για τις Ευρωεκλογές στο ΕΛΑΜ παρουσιάζονται έτοιμοι να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα τις διεργασίες συγκροτώντας ένα δυνατό ψηφοδέλτιο μέσα από τον οποίο θα πετύχουν τον εκλογικό τους στόχο. 

Μάλιστα όπως επισημαίνουν στελέχη του κόμματος στην ιστοσελίδα μας μια νέα φωνή όπως του ΕΛΑΜ στην Ευρωβουλή θα είναι καθοριστική ειδικά όσον αφορά το θέμα του Μεταναστευτικού αφού σήμερα κανένας Κύπριος Ευρωβουλευτής δεν εκπροσωπεί αυτές τις θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Πέραν των Ευρωεκλογών στο ΕΛΑΜ έχουν ως στόχο να ενισχύσουν την θέση τους στην Κυπριακή κοινωνία με την εκλογή Δημοτικών Συμβούλων σε όλους τους Δήμους με τις Δημοτικές Εκλογές του 2024 να διεξάγονται για πρώτη φορά μαζί με τις Ευρωεκλογές. 

Στο κόμμα υπάρχει την ίδια ώρα και ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών αφού ο υποψήφιος Χρίστος Χρίστου πήρε περισσότερους ψήφους σε σχέση με τις Προεδρικές του 2018. Συγκεκριμένα στις Προεδρικές του 2018 πήρε 21846 ψήφους ενώ στις Προεδρικές του 2023 23,988. Αριθμός ψήφων που πλησίασε τις 24,255 ψήφους που πήρε το κόμμα στις Βουλευτικές του 2021. 

Έτσι μέσα από τις Ευρωεκλογές και τις Δημοτικές του 2024 θέλει να ενισχύσει την θέση του στην κοινωνία συνεχίζοντας να παραμένει το μοναδικό κόμμα που καταγράφει περισσότερο αριθμών ψήφων σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. 

Home