Ελένη Μαύρου: Απογοητευτικά τα στοιχεία για τον τουρισμό

Ελένη Μαύρου: Απογοητευτικά τα στοιχεία για τον τουρισμό

Μαύρου: Να οραματιστούμε και να διεκδικήσουμε νέες εποχές
"Άμεσα μέτρα για ενθάρρυνση του εσωτερικού τουρισμού"

Το μέλους του Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ, Ελένη Μαύρου προχώρησε σε δήλωση, η οποία αναφέρει την απογοήτευσή της για τα στοιχεία του τουρισμού στην Κύπρο.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για Ios <<<  

Αυτούσια η δήλωση:

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία για τον τουρισμό Ιουνίου. Οι αφίξεις είναι μειωμένες κατά 98% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι περισσότερες μάλιστα δεν αφορούν τουρίστες.

Δυστυχώς ούτε η μέχρι στιγμής εικόνα για τον Ιούλιο, ούτε οι προσδοκίες για τον Αύγουστο είναι καλύτερες παρά τις αρχικές εκτιμήσεις του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού στο ζωτικό τομέα του τουρισμού είναι γνωστά. Είναι εκατοντάδες οι εργαζόμενοι, οι αυτοεργοδοτούμενοι, οι μικρομεσαίες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις που βιώνουν τις βαρύτατες συνέπειες αυτής της κρίσης. Από τη μείωση του τουρισμού δεν πλήττεται μόνο ο τουριστικός κλάδος, αλλά σχεδόν οι πάντες.

Ως ΑΚΕΛ έχουμε διαμορφώσει συγκεκριμένες εισηγήσεις τις οποίες εδώ και καιρό συζητήσαμε με τον Υφυπουργό Τουρισμού αναγνωρίζοντας ότι η κατάσταση φέτος στον τουρισμό θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη ανεξάρτητα από τη χαλάρωση ή μη των μέτρων που λαμβάνονται ένεκα πανδημίας.

Έστω και τώρα, εκτιμούμε ότι μπορούν να ανακοινωθούν συγκεκριμένα και γενναιόδωρα κίνητρα για ενθάρρυνση του εσωτερικού τουρισμού με στόχο τη λειτουργία όσο το δυνατό περισσότερων τουριστικών επιχειρήσεων, και τη διαφύλαξη θέσεων εργασίας.

Ταυτόχρονα, θεωρούμε ότι επειγόντως θα πρέπει να ανακοινωθούν μέτρα που θα επιτρέψουν την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στοχεύοντας στους φθινοπωρινούς μήνες και τους πρώτους μήνες του 2021 με στόχο την κάλυψη μέρους, έστω, του χαμένου εδάφους.

 

Home