Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έληξαν τον συναγερμό για Προϋπολογισμό, σφύριξαν για Προεκλογική

Του Στέλιου Στυλιανού -
22.01.2021

Έληξαν τον συναγερμό για Προϋπολογισμό, σφύριξαν για Προεκλογική

Thumbnail
«Μπηχτές» από το βήμα της Βουλής με φόντο τις Βουλευτικές 

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής σε νόμο ο αναθεωρημένος Προϋπολογισμός του 2021, με 29 ψήφους υπέρ και 26 εναντίον. 

Η ψήφιση του προϋπολογισμού όπως φάνηκε κατά την συζήτηση που προηγήθηκε  έβαλε τέλος στο συναγερμό που είχε σηματοδοτηθεί τον περασμένο μήνα με τα κόμματα ωστόσο μέσα από τις ομιλίες των Αρχηγών η των εκπροσώπων τους από το βήμα της Βουλής να κυρήσσουν και επίσημα για την έναρξη της Προεκλογικής εκστρατείας και πως τα ίδια σκοπεύουν να κινηθούν.

Πυρά Αβέρωφ σε ΑΚΕΛ

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τον Κρατικό Προϋπολογισμό ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σχολιάζοντας αναφορές σε περιστατικό που προέκυψε από καταγγελία της Υπουργού Δικαιοσύνης Έμιλυς Γιολίτη για αναφορές σε λογαριασμό σε κοινωνικό δίκτυο, αναφέρθηκε σε περιστατικό κατά την διακυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια στρέφοντας τα πυρά του προς το ΑΚΕΛ.

Συγκεκριμένα ανέφερε «Το δηλώσαμε και το επαναλαμβάνουμε, αλλά ένα κόμμα που στο «Christofiaswatch», που τότε δεν υπήρχε καν μια παραποίηση με ψευδές προφίλ, μόνο μια απλή σάτιρα και κριτική, στο δικηγόρο Ξενή Ξενοφώντος, στις 6 το πρωί, με το βρέφος, μπούκαρε με οδηγίες και καταγγελίες του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας, όχι Υπουργού. Λίγη σεμνότητα δεν πειράζει όταν απ’ αυτό το βήμα κάνετε μαθήματα δημοκρατίας και λογοκρισίας».

Σε διευκρίνιση για το πιο πάνω προχώρησε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου αναφέροντας ότι η καταγγελία στην Αστυνομία τότε δεν έγινε από τον Δημήτρη Χριστόφια αλλά από τον δημοσιογράφο Μακάριο Δρουσιώτη, για συγκεκριμένη αναφορά στην ιστοσελίδα που τον αφορούσε. «Ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν κατήγγειλε ποτέ κανένα γι αυτό το γεγονός», είπε ο κ. Στεφάνου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έστρεψε στα πυρά του και προς το Νικόλα Παπαδόπουλο αναφέροντας ότι δεν σχολίασε πότε όταν κόμμα διέγραψε Πρόεδρο του και όταν εχασε 33% της Κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Τα πυρά Νικόλα και η απάντηση Βότση και ΔΗΠΑ

Σημειώνεται ότι στην Ομιλία του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ έστρεψε τα πυρά του σε κόμματα και βουλευτές που στήριξαν τον Κρατικό προϋπολογισμό τονίζοντας ότι δεν προκαλεί έκπληξη πως αυτή την καθοριστική στιγμή συγκεκριμένα κόμματα λειτουργούν ως παραρτήματα της Κυβέρνησης της Διαπλοκής και φαίνονται να είναι διατεθειμένα να την βοηθήσουν στη συγκάλυψη που επιχειρεί, επισημαίνοντας ότι για κάποιους έπεσαν οι μάσκες.

Σε ότι αφορά το ΕΛΑΜ ανέφερε ότι μόλις τους χρειάστηκε η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ έτρεξαν να την στηρίξουν. Ξέχασαν οπως είπε και τα κονδύλια για τους τ/κ, ξέχασαν τους μετανάστες, ξέχασαν τα οδοφράγματα και μετατράπηκαν σε δεκανίκια της διαφθοράς. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ισχυρίζονται πως τάχατες δεν ψηφίζουν συγκεκριμένα κονδύλια, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια διαδικασία στη Βουλή.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος έστρεψε τα πυρά του και προς την ΔΗΠΑ και στην Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων επισημαίνοντας ότι ήταν επόμενο οι βουλευτές που υπακούουν στον  Μάριο Καρογιάν να συμπαραταχθούν με το διαπλεκόμενο κατεστημένο. Τονίζοντας μάλιστα ότι μόλις τους ζήτησε η Κυβέρνηση της Διαπλοκής να την βοηθήσουν στη συγκάλυψη, η απάντηση ήταν άμεση: «οκ έγινε»!

Σε ότι αφορά την στάση της ΕΔΕΚ ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι κάνει ένα σαφή διαχωρισμό σημειώνοντας την προσπάθεια να επιτευχθούν αλλαγές στον προϋπολογισμό. Εκφράζοντας την λύπη του  γιατί ένα κόμμα  με το οποίο έδωσαν όπως είπε μαζί κοινούς αγώνες, βοήθησε με τη ψήφο του την κυβέρνηση να ξεφύγει από τον έλεγχο. 

Πυρά και από Βότση 

Λίγο προηγουμένως ο Βουλευτής της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων, Άγγελος Βότσης απευθυνόμενος ουσιαστικά προς το ΔΗΚΟ είχε αναφέρει ότι ο ρυθμιστικός ρόλος δεν χαρίζεται σε κανένα, ούτε βεβαίως κανένας τον κληρονομεί αναφέροντας ότι ποτέ η υπερψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού δεν τους καθιστά  δεκανίκι της όποιας Κυβέρνησης.

«Μήπως όλα αυτά τα χρόνια, ξανά όλα αυτά τα χρόνια, που μαζί ψηφίζαμε τους Κρατικούς Προϋπολογισμούς, όπως κάναμε με Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, τον Σπύρο Κυπριανού, τον Τάσο Παπαδόπουλο, τον Μάριο Καρογιάν, τον Νικόλα Παπαδόπουλο στα 6 από τα 7 χρόνια της Προεδρίας του στο ΔΗΚΟ, αυτοί οι φίλοι ένιωθαν ότι ήταν δεκανίκια του μακαριστού Δημήτρη Χριστόφια ή του Νίκου Αναστασιάδη, ή επίσης θεωρούσαν ότι γινόντουσαν παραρτήματα του ΑΚΕΛ στη πρώτη περίπτωση ή του ΔΗΣΥ στη δεύτερη;», διερωτήθηκε.

Σημειώνεται ότι στα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ απάντησε και η Δημοκρατική Παράταξη αναφέροντας:

Αυτά φέρνουν η πολιτική απομόνωση, τα στρατηγικά και πολιτικά αδιέξοδα του Νικόλα Παπαδόπουλου. Σ’ αυτά καταφεύγει όταν τους ελλείπουν τα πραγματικά επιχειρήματα. Ύβρεις, ειρωνείες, εριστικότητα, ψευδείς και προσωπικές επιθέσεις. Σαφώς απώλεσε την ψυχραιμία του. Λυπούμαστε για το κατάντημα. Ας τον κρίνουν οι πολίτες. 

Σιζόπουλος: Δίπλα στον Πολίτη η ΕΔΕΚ

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση του αναθεωρημένου Προϋπολογισμού του 2021, αφού τόνισε ότι δεν είναι ένας συνηθισμένος προϋπολογισμός, αλλά προϋπολογισμός έκτακτης ανάγκης, είπε ότι η ΕΔΕΚ προχωρά εποικοδομητικά δίπλα στον πολίτη, για τον πολίτη και τον τόπο αδιαφορώντας για το κόστος που θα κληθεί ενδεχομένως να καταβάλει δίνοντας ουσιαστικά το στίγμα που θα κινηθεί το επόμενο διάστημα προτάσσοντας τα όσα κέρδισε για τους πολίτες στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό.

 Ανέφερε μάλιστα ότι μετά την καταψήφιση του Προϋπολογισμού ο ίδιος ανέλαβε πρωτοβουλίες άρσης του αδιεξόδου και πρότεινε στην Κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, ώστε ο προϋπολογισμός να γίνει πιο ανθρωποκεντρικός και να μπορέσει η ΕΔΕΚ να αναθεωρήσει την απόφασή της.

Home