Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ενδιαφέρον ΠτΔ για εργαζόμενους του πολυκαταστήματος στην Πάφο

Offsite Team -
29.10.2021 - 16:03

Ενδιαφέρον ΠτΔ για εργαζόμενους του πολυκαταστήματος στην Πάφο

Οι εργαζόμενοι υποδέχθηκαν τον ΠτΔ με πλακάτ με συνθήματα όπως “όχι στην ανεργία ναι στην ευαισθησία”

Τη διαβεβαίωση ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη σχετικά με το θέμα των εργαζομένων του πολυκαταστήματος Era, πρώην  Kόροιβος, στην Πάφο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Μιλώντας με τους εργαζόμενους, που συγκεντρώθηκαν έξω από το Πολυδύναμο Κέντρο Πάφου, o Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι, «θέλω να σας βεβαιώσω ότι είναι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρακολουθώ την εξέλιξη».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Οι εργαζόμενοι υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με πλακάτ, στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως “όχι στην ανεργία ναι στην ευαισθησία”, “δώστε μας τις δουλειές μας πίσω”και “Πρόεδρε μας, πιστεύουμε θα μας δικαιώσεις".

Γίνονται, είπε ο Πρόεδρος, διαβήματα, ώστε τηρώντας τη νομιμότητα, να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. 

Είμαστε έτοιμοι, συνέχισε, “και για κατεπείγουσα ακόμα εξέταση του θέματος, αν ακολουθηθούν κάποιες διαδικασίες”, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν μπορούν να παραβιάσουν διατάγματα του δικαστηρίου, όπως καλά γνωρίζουν, αλλά προσπαθούν για το πώς θεραπεύεται το πρόβλημα. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

"Αυτό που είναι η επιδίωξη μας", συνέχισε, "είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι εκεί όπου υπάρχουν δουλειές να βλέπουμε το ενδεχόμενο της ανεργίας ως αποτέλεσμα παρατυπιών ή νομικών κωλυμάτων". 

Η κύρια έγνοια μας, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι, “να κρατηθείτε στις δουλειές σας, να δούμε πώς με νόμιμο τρόπο δημιουργούνται οι προοπτικές, ώστε να αποφευχθούν τα όσα δυσάρεστα αντιμετωπίζετε”.

Τόνισε πως συμμερίζεται τις αγωνίες τους και τους προβληματισμούς τους, προσθέτοντας πως "είναι ανθρώπινο". 

"Άλλοι δεν έχουν και ψάχνουν να βρουν δουλειές, δεν μπορεί εκείνους που έχουν δουλειές να τους οδηγούμε στην ανεργία. Θέλω να σας βεβαιώσω ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν", κατέληξε. 

Σημειώνεται πως το πολυκατάστημα «Era», πρώην Korivos αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αναστολής των εργασιών μετά από διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για τερματισμό της χρήσης της οικοδομής, εντός δύο μηνών από τις 14 Σεπτεμβρίου 2021.

Η εταιρεία με βάση απόφαση του δικαστηρίου θα πρέπει να εξασφαλίσει από τον Δήμο Πάφου, ως Αρμόδια Αρχή, πιστοποιητικό τελικής έγκρισης.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home