Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ενημερώνει τους ομολόγους του ο Νουρής για το μεταναστευτικό

Offsite Team -
20.01.2022

Ενημερώνει τους ομολόγους του ο Νουρής για το μεταναστευτικό

Σειρά διμερών συναντήσεων θα έχει στο Βίλνιους ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης ομολόγων του, αλλά και αξιωματούχων της ΕΕ για την κατάσταση στην Κύπρο σε ό,τι αφορά τις μεταναστευτικές ροές

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Νουρής θα ενημερώσει τους Υπουργούς και τους Επιτρόπους, οι οποίοι επίσης θα συμμετάσχουν στις 20 και 21 Ιανουαρίου στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη με θέμα τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων, τόσο για την εξαιρετικά επιβαρυντική κατάσταση στη χώρα μας, τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες λόγω της ύπαρξης της πράσινης γραμμής.

Με την άφιξη του σήμερα το απόγευμα στο Βίλνιους, ο κ. Νουρής θα έχει συνάντηση στο λιθουανικό Υπουργείο Εσωτερικών με την ομόλογο του Agne Bilotaile, ενώ πριν το δείπνο εργασίας θα συναντηθεί με τον Δανό Υπουργό Εσωτερικών, Mattias Telsfaye, με τον οποίο θα συζητήσει μεταξύ άλλων το Συριακό.

Αύριο μετά την πρωινή επίσκεψη του συνόλου των Υπουργών στα σύνορα Λιθουανίας - Λευκορωσίας, θα συναντηθεί κατά σειρά με τον Τσέχο Υπουργό Εσωτερικών, Vit Rakusan, τον Έλληνα Υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, τον Ολλανδό ΥΠΕΣ, Van der Burg, αλλά και τον Αυστριακό Υπουργό, Gerhard Karner.

Οι επαφές του Υπουργού Εσωτερικών θα κορυφωθούν το απόγευμα της Παρασκευής όταν και θα συναντηθεί με την Ευρωπαία Επίτροπο, Ylva Johansson, αλλά και την επικεφαλής της αρμόδιας Διεύθυνσης για την χρηματοδότηση των έργων μεταναστευτικής υποδομής, Monique Pariat, με την οποία θα συζητήσουν την πορεία του αιτήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για χρηματοδότηση των δύο Κέντρων στις Λίμνες.  

Ο Υπουργός Εσωτερικών θα προβεί σε δηλώσεις από κοινού με τους Υπουργούς της Λιθουανίας, της Ελλάδος, της Αυστρίας και της Πολωνίας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στις 16.00 ώρα Κύπρου το απόγευμα της Παρασκευής.

ΚΥΠΕ

Home