Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ενημέρωσε Μισέλ για πρόταση εμπλοκής ΕΕ στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης

Offsite Team -
22.03.2023

Ενημέρωσε Μισέλ για πρόταση εμπλοκής ΕΕ στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης

Νωρίτερα μετέφερε την πρόταση του και στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχε στις 13:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Κύπρου) ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο των επαφών του με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται ενόψει της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμενόταν να ενημερώσει τον Πρόεδρο Μισέλ μεταξύ άλλων για τους τρόπους με τους οποίους η Λευκωσία θεωρεί πως η ΕΕ μπορεί να συμβάλει στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Στην ατζέντα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή περιλαμβάνονται το γεύμα εργασίας των 27 ηγετών με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Αντόνιο Γκουτέρες, με αντικείμενο την κατάσταση στην Ουκρανία και την κλιματική αλλαγή.

Στη συνέχεια η σύνοδος των αρχηγών της ΕΕ θα συζητήσουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ καθώς και θέματα ενέργειας.

1

 

Νωρίτερα είχε συνάντηση και με την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον 13ο όροφο του Μπερλεμόντ, του κτηρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου βρίσκεται το γραφείο της κ. Φον ντερ Λάιεν, μετά την ολοκλήρωση της εβδομαδιαίας συνεδρίας του Κολεγίου των Επιτρόπων.

Επρόκειτο για την πρώτη συνάντηση του νέου ΠτΔ με την Πρόεδρο της Κομισιόν μετά την εκλογή του.

Στην ατζέντα της συνάντησης αναμενόταν να περιληφθεί η παρουσίαση της προσέγγισης της κυπριακής Κυβέρνησης για το πώς μπορεί να συνεισφέρει η ΕΕ στις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού.

Home