Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ενημέρωσε Σάντσεθ για τις τουρκικές προκλήσεις ο ΠτΔ

Offsite Team -
09.12.2021

Ενημέρωσε Σάντσεθ για τις τουρκικές προκλήσεις ο ΠτΔ

Και τα Βαρώσια στο επίκεντρο της συνάντησης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ολοκλήρωσε σήμερα, το απόγευμα, την επίσκεψή του στην Ισπανία.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, και κληθείς να σχολιάσει τις προσπάθειες για ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, ενόψει ζητημάτων κυπριακού ενδιαφέροντος, ανέφερε ότι «δεν είναι μόνο για ζητήματα κυπριακού αλλά και ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Είχα την ευκαιρία κατ’ αρχήν να ενημερώσω τον Ισπανό Πρωθυπουργό για τα όσα σήμερα τεκταίνονται στην Κύπρο, για τις απαράδεκτες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, τόσο στην ξηρά με τα θέματα που αφορούν το καθεστώς της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, τη στρατικοποίηση του βορείου κατεχόμενου τμήματος, αλλά και τις προκλήσεις στη θάλασσα. Την ίδια ώρα οφείλω να πω ότι η κατανόηση του Ισπανού Πρωθυπουργού ήταν απόλυτη. Ήταν μια δημιουργική και πολύ σημαντική συνάντηση τόσο με τον ίδιο όσο και αργότερα με τον Βασιλιά της Ισπανίας. Είχαμε την ίδια ώρα την ευκαιρία να συζητήσουμε και σωρεία άλλων θεμάτων που αφορούν διάφορα θέματα που μας απασχολούν, όπως το μεταναστευτικό που και πάλι συνδέεται με την Τουρκία, την ειρήνη και σταθερότητα, την αύξηση των τιμών των καυσίμων και πολλά άλλα θέματα που αφορούν την Ευρώπη. 

Αυτό που έχει σημασία και αντανακλά την επιτυχία της επίσκεψης είναι το κοινό ανακοινωθέν το οποίο εκδόθηκε μετά τη συνάντηση. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Με το Βασιλιά είχαμε μια μακρά φιλικότατη συνομιλία επί των ιδίων θεμάτων, αλλά και επί πολλών άλλων θεμάτων. Οφείλω να πω ότι μια συνάντηση που κράτησε περίπου 3 ώρες έδωσε την ευκαιρία και στους δύο να διεξέλθουμε πολλών θεμάτων που αφορούν τις σχέσεις των χωρών μας, την ιστορικότητα των σχέσεων αλλά και της ανάγκης επιτέλους να επικρατήσουν οι αρχές και οι αξίες, τόσο του διεθνούς δικαίου όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου όσον αφορά τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι των τουρκικών προκλήσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι «τη Δευτέρα θα εξεταστεί το έγγραφο επιλογών και τότε θα διαπιστωθεί η κοινή συναντίληψη όσον αφορά την ανάγκη επιτέλους να επικρατήσει σεβασμός του διεθνούς δικαίου τόσο στη θάλασσα όσο και στη ξηρά».

Home