Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ενημέρωσε Σάντσεθ για τις τουρκικές προκλήσεις ο ΠτΔ

Offsite Team -
09.12.2021 - 18:53

Ενημέρωσε Σάντσεθ για τις τουρκικές προκλήσεις ο ΠτΔ

Και τα Βαρώσια στο επίκεντρο της συνάντησης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ολοκλήρωσε σήμερα, το απόγευμα, την επίσκεψή του στην Ισπανία.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, και κληθείς να σχολιάσει τις προσπάθειες για ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, ενόψει ζητημάτων κυπριακού ενδιαφέροντος, ανέφερε ότι «δεν είναι μόνο για ζητήματα κυπριακού αλλά και ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Είχα την ευκαιρία κατ’ αρχήν να ενημερώσω τον Ισπανό Πρωθυπουργό για τα όσα σήμερα τεκταίνονται στην Κύπρο, για τις απαράδεκτες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, τόσο στην ξηρά με τα θέματα που αφορούν το καθεστώς της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, τη στρατικοποίηση του βορείου κατεχόμενου τμήματος, αλλά και τις προκλήσεις στη θάλασσα. Την ίδια ώρα οφείλω να πω ότι η κατανόηση του Ισπανού Πρωθυπουργού ήταν απόλυτη. Ήταν μια δημιουργική και πολύ σημαντική συνάντηση τόσο με τον ίδιο όσο και αργότερα με τον Βασιλιά της Ισπανίας. Είχαμε την ίδια ώρα την ευκαιρία να συζητήσουμε και σωρεία άλλων θεμάτων που αφορούν διάφορα θέματα που μας απασχολούν, όπως το μεταναστευτικό που και πάλι συνδέεται με την Τουρκία, την ειρήνη και σταθερότητα, την αύξηση των τιμών των καυσίμων και πολλά άλλα θέματα που αφορούν την Ευρώπη. 

Αυτό που έχει σημασία και αντανακλά την επιτυχία της επίσκεψης είναι το κοινό ανακοινωθέν το οποίο εκδόθηκε μετά τη συνάντηση. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Με το Βασιλιά είχαμε μια μακρά φιλικότατη συνομιλία επί των ιδίων θεμάτων, αλλά και επί πολλών άλλων θεμάτων. Οφείλω να πω ότι μια συνάντηση που κράτησε περίπου 3 ώρες έδωσε την ευκαιρία και στους δύο να διεξέλθουμε πολλών θεμάτων που αφορούν τις σχέσεις των χωρών μας, την ιστορικότητα των σχέσεων αλλά και της ανάγκης επιτέλους να επικρατήσουν οι αρχές και οι αξίες, τόσο του διεθνούς δικαίου όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου όσον αφορά τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι των τουρκικών προκλήσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι «τη Δευτέρα θα εξεταστεί το έγγραφο επιλογών και τότε θα διαπιστωθεί η κοινή συναντίληψη όσον αφορά την ανάγκη επιτέλους να επικρατήσει σεβασμός του διεθνούς δικαίου τόσο στη θάλασσα όσο και στη ξηρά».

Λευτέρης: Θέλουν να πλήξουν ΔΗΣΥ με υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη

Offsite Team -
28.06.2022 - 12:44

Λευτέρης: Θέλουν να πλήξουν ΔΗΣΥ με υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη

Thumbnail
«Η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη βρίσκεται απέναντι στην ιστορία μας και τον ιδρυτή μας Γλαύκο Κληρίδη»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, απαντώντας στα λεγόμενα Νικόλα Παπαδόπουλου, τονίζοντας ότι η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν βρίσκεται απέναντι σε κανέναν.

Η δήλωση-ομολογία του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου ότι η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη βρίσκεται απέναντι στον Δημοκρατικό Συναγερμό, δηλαδή απέναντι στον περήφανο συναγερμικό κόσμο, απέναντι στην ιστορία μας και στον ιδρυτή μας Γλαύκο Κληρίδη, αποκαλύπτει πλήρως τις πραγματικές τους προθέσεις που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο να πλήξουν και να υπονομεύσουν τη μεγάλη μας παράταξη, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Προσθέτοντας ότι, όμως οφείλουν να γνωρίζουν ότι τούτη η μεγάλη, ιστορική παράταξη του Γλαύκου Κληρίδη, θεμελιώθηκε και χτίστηκε πάνω στους αγώνες, τους κόπους και τις θυσίες, χιλιάδων αφανών στελεχών του Δημοκρατικού Συναγερμού.

>>>Διαβάστε επίσης: Μηδέν Εγγυήσεις και Μηδέν Στρατεύματα. Τελικά ποιος είπε τι;

Των πατεράδων και των παππούδων μας οι οποίοι άντεξαν και νίκησαν την παραπληροφόρηση, την πολεμική, τα ψεύδη και τους λαϊκισμούς εδώ και δεκαετίες και συνεχίζουμε να πορευόμαστε στις ίδιες αρχές και αξίες πεπεισμένοι ότι και αυτή τη φορά θα αντέξει η μεγάλη μας παράταξη και θα νικήσει.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοφόρου αναφέρει οτι, η δική μας υποψηφιότητα, η υποψηφιότητα της μεγάλης μας φιλελεύθερης παράταξης, η υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν βρίσκεται απέναντι σε κανέναν γιατί είναι υποψηφιότητα που ενώνει δυνάμεις και συμπορεύεται με τον συναγερμικό κόσμο και την κοινωνία, με ένα και μοναδικό αποκλειστικό στόχο: Να επιλύσουμε προβλήματα και να πάρουμε τον τόπο μας ακόμη πιο μπροστά.

Άλλωστε τούτο το αποδείξαμε περίτρανα με τις δυο πετυχημένες μας διακυβερνήσεις, τη διακυβέρνηση του Γλαύκου Κληρίδη και του Νίκου Αναστασιάδη για τις οποίες είμαστε περήφανοι, καταλήγει η ανακοίνωση.

Home