Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Αρμενίας

Offsite Team -
28.10.2022 - 17:10

Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Αρμενίας

Συζήτησαν και αποφάσισαν μελλοντικές δράσεις σε χώρες με ισχυρή Διασπορά

Την κοινή θέληση για ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Αρμενίας επί δράσεων που αφορούν θέματα Διασποράς, επιβεβαίωσε η Τριμερής Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αρμενία, στην παρουσία του Επιτρόπου Προεδρίας, Φώτη Φωτίου.

>>>Δείτε ακόμη: ΕΕ:Τέλος από το 2035 τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Ο κ. Φωτίου συμμετείχε στην Τριμερή στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αρμενία, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στο Παγκόσμιο Συνέδριο Διασποράς της Αρμενίας, στο Γερεβάν, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης, και ο Ύπατος Αρμοστής για θέματα Διασποράς της Αρμενίας, Zareh Sinanyan.

Όπως αναφέρει το Γραφείο του Επιτρόπου, οι τρεις πλευρές τόνισαν, μεταξύ άλλων, τους στενούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς που ενώνουν τις τρεις χώρες, καθώς και τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Επιπρόσθετα, συζήτησαν και αποφάσισαν μελλοντικές δράσεις σε χώρες με ισχυρή Διασπορά των τριών χωρών, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία. Οι εν λόγω δράσεις θα αφορούν κυρίως τη νέα γενιά των αποδήμων, καθώς αυτή αποτελεί το μέλλον της Διασποράς, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας.

Ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε και στην επικείμενη Έκθεση Φωτογραφίας που θα εγκαινιαστεί στις 11 Νοεμβρίου στην Κύπρο, με θέμα τις εθνικές τραγωδίες που βίωσαν οι τρεις χώρες τον 20ο αιώνα, δηλαδή την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τη γενοκτονία των Αρμενίων. Για τον σκοπό αυτό, σημειώνεται ότι, τόσο ο κ. Sinanyan, όσο και ο κ. Κατσανιώτης έχουν προσκληθεί τον ερχόμενο μήνα στην Κύπρο.

KYΠΕ

Home