Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Ενωμένη Κύπρος»: Ζητά μέτρα για διάνοιξη οδοφραγμάτων

Offsite Team -
13.05.2020 - 15:32

«Ενωμένη Κύπρος»: Ζητά μέτρα για διάνοιξη οδοφραγμάτων

Thumbnail
«Καλούμε τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να πάρουν άμεσα μέτρα για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων»

Η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης - Ενωμένη Κύπρος σε Κοινή Δήλωση των οργανώσεων που την συναποτελούν καλεί τους δύο ηγέτες να συνέλθουν άμεσα με τη συμμετοχή των εμπειρογνωμόνων και εξετάσουν τη συνολική εικόνα σε σχέση με την πανδημία και υιοθετήσουν αποτελεσματικά μέτρα και ελέγχους που θα επιτρέψουν την ασφαλή διέλευση από τα οδοφράγματα.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

 «Καλούμε τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να πάρουν άμεσα μέτρα για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων, επιδεικνύοντας με το τρόπο αυτό την προσήλωση τους για περαιτέρω πρόοδο», αναφέρεται.

Ειλικρινής και καθημερινή συνεργασία και κοινή παρακολούθηση της εφαρμογής των μέτρων είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Προστίθεται ότι η κρίση λόγω πανδημίας έχει επιφέρει δραστική μείωση της τιμής του πετρελαίου διεθνώς, επηρεάζοντας άμεσα την βιωσιμότητα  των έργων ανάπτυξης αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Ενόψει των εξελίξεων αυτών η πηγή της έντασης σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες στη περιοχή μας περιορίζεται σημαντικά. Η κάπως παράδοξη αυτή εξέλιξη παρέχει τον απαραίτητο χώρο για  ανανέωση της πρωτοβουλίας αξιοποίησης των θετικών αποτελεσμάτων του Κρανς Μοντάνα σε μια νέα προσπάθεια επίτευξης θετικής προόδου για επίλυση του Κυπριακού» συμπληρώνεται.

Εξάλλου, στην Κοινή Δήλωση αναφέρεται ότι και οι δυο πλευρές έχουν επεξεργαστεί οδικό χάρτη για σταδιακή μείωση των περιορισμών, ωστόσο «ούτε η μια ούτε η άλλη πλευρά έχει κάνει αναφορά στη διάνοιξη των οδοφραγμάτων». Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος από τη διακίνηση δια μέσου των οδοφραγμάτων νοουμένου ότι θα εφαρμοστούν ανάλογα μέτρα που εφαρμόζονται στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, λέει η Δικοινοτική Πρωτοβουλία «Ενωμένη Κύπρος».  

ΚΥΠΕ

Home