Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

'Εντονη αντίδραση Ρώσου Πρέσβη μετά την ανάρτηση Οζερσάι

Offsite Team -
24.05.2019 - 17:45

'Εντονη αντίδραση Ρώσου Πρέσβη μετά την ανάρτηση Οζερσάι

Thumbnail
"Θεωρώ τη δημοσίευσή σας για τη συνάντησή μας ως μια προσπάθεια να με δυσφημίσετε προσωπικά", δηλώνει ο Ρώσος Πρέσβης.

Την έντονη αντίδραση του Ρώσου Πρέσβη στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι, προκάλεσε η δημοσίευση για συνάντησή του με τον «υπουργό εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι, στη σελίδα του «υπουργείου εξωτερικών» στο Facebook.

 

Σε  σχόλιο του στα αγγλικά κάτω από την ανάρτηση, μέσω της σελίδας της ρωσικής πρεσβείας στην Κύπρο στο Facebook, ο κ. Οσάτσι αναφέρει: “Κύριε Οζερσάι γνωρίζετε πολύ καλά πως η Ρωσική Ομοσπονδία αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία. Η συνάντηση μας στο εστιατόριο είχε ανεπίσημο χαρακτήρα, όπως με τον ηγέτη ενός κόμματος. Την ημέρα της συνάντησής μας δεν κατείχατε οποιοδήποτε λεγόμενο ‘επίσημo’ αξίωμα. Θεωρώ τη δημοσίευσή σας για τη συνάντησή μας ως μια προσπάθεια να με δυσφημίσετε προσωπικά».

Να σημειώσουμε πως νωρίτερα, σε ανάρτηση του στο Facebook του «υπουργείου εξωτερικών και αναπληρωματικής πρωθυπουργίας» των κατεχομένων, γίνεται λόγος για συνάντηση του «υπουργού εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι με τον Ρώσο Πρέσβη, Στάνισλαβ Οσάτσι. Στην ανάρτηση αναφέρεται επίσης πως Οζερσάι και Οσάτσι συζήτησαν την στρατιωτική δραστηριότητα στην ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, και σε συνδυασμό με αυτό τις ενέργειες που αυξάνουν την ένταση περιλαμβανομένου του εξοπλισμού της "ε/κ πλευράς".  

Αναφέρεται ότι εκτός από την ανταλλαγή απόψεων στα προαναφερόμενα θέματα, Οζερσάι και Οσάτσι συζήτησαν επίσης τα προβλήματα και τα αιτήματα που έχουν οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας «στη χώρα μας», όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος. «Επιπλέον έγινε μια σύντομη αξιολόγηση του Κυπριακού στο τελευταίο στάδιο που βρίσκεται».

Home