Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επανέρχεται το ΑΚΕΛ για τις παρακολουθήσεις

Offsite Team -
10.08.2022 - 13:50

Επανέρχεται το ΑΚΕΛ για τις παρακολουθήσεις

«Αν η κυβέρνηση ήταν αθώα για τις παρακολουθήσεις, θα ζητούσε πρώτη από όλους διερεύνηση και απαντήσεις»

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ αναφορικά με το πολύκροτο θέμα των παρακολουθήσεων.

>>>Διαβάστε επίσης: «Δεν παρακολουθήθηκε πολιτικός ή δημοσιογράφος επί Αναστασιάδη»

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, η κυβέρνηση Συναγερμού αντιδρά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων όπως αντιδρούσε επί χρόνια στις διεθνείς καταγγελίες σε βάρος της Κύπρου για σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων.

Προσθέτοντας ότι αντί να απαντά στην ουσία, επιχειρεί να επιβάλει σιωπητήριο. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι αν η κυβέρνηση ήταν αθώα, θα διέτασσε πρώτη από όλους διερεύνηση και πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Επίσης, αναφέρει, όταν η εταιρία που με το λογισμικό της παρακολουθούνταν πολιτικοί και δημοσιογράφοι στην Ελλάδα έχει την έδρα της στην Κύπρο, η κυβέρνηση της Κύπρου δεν θεωρεί ότι έχει τίποτα να κάνει; Όταν ο ιδιοκτήτης αυτής της εταιρίας είναι και ιδιοκτήτης του μαύρου βαν, τον οποίο η κυπριακή Εισαγγελία αθώωσε προκαταβολικά, δεν συναισθάνονται πόσο εκτεθειμένη είναι η χώρα και οι τέως υπουργοί που προΐστανται της Εισαγγελίας;

Η κυβέρνηση Συναγερμού οφείλει να απαντήσει γιατί η υπόθεση του μαύρου βαν έμεινε ουσιαστικά ανεξιχνίαστη και ατιμώρητη. Να απαντήσει για τον Ισραηλινό πράκτορα Ταλ Ντίλιαν και τη δράση των εταιριών του στη χώρα μας. Για τις σχέσεις των εταιριών του και άλλων Ισραηλινών πρώην πρακτόρων με την Αστυνομία, την ΚΥΠ αλλά και με πολιτικά πρόσωπα. Να διερευνήσει τη δράση της NSO Group –της εταιρίας που ανέπτυξε το διαβόητο λογισμικό Pegasus-, η οποία όπως επιβεβαιώνει η ίδια σε Έκθεση της (NSO Group Transparency and Responsibility Report, Ιούνης 2021) χρησιμοποιεί την Κύπρο για εξαγωγές των προϊόντων της αλλά και για ανάπτυξη συστημάτων και λογισμικών (δήλωση εκπροσώπου NSO ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για το Pegasus, 21.06.2022).

Η κυβέρνηση Συναγερμού πρέπει να καταλάβει ότι η δράση κατασκοπευτικών δικτύων, οι μαζικές παρακολουθήσεις πολιτών, οι υποκλοπές σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων συνιστούν πλήγμα για το κράτος δικαίου, την εθνική ασφάλεια, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Home