Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επανέρχεται το ΑΚΕΛ: Η Κύπρος διασύρεται γιατί ο ΠτΔ δεν απαντά

Offsite Team -
23.08.2019 - 16:57

Επανέρχεται το ΑΚΕΛ: Η Κύπρος διασύρεται γιατί ο ΠτΔ δεν απαντά

Thumbnail
Πυρά Ελένης Μαύρου σε ΠτΔ

Δεύτερη δήλωση εξέδωσε η Ελένη Μαύρου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ, σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Αυτούσια η δήλωση 

Το διεθνές Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά (OCCRP) έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερα έγγραφα από τα αρχεία της διαλυθείσας λιθουανικής τράπεζας Ukio Bankas που τεκμηριώνουν τις καταγγελίες του.

Mε τη βοήθεια του δικηγορικού γραφείου Νίκος Αναστασιάδης - ακόμα και σε περίοδο που ο ίδιος ο Πρόεδρος ήταν συνέταιρος- λειτούργησαν δύο εταιρείες οι οποίες συμμετείχαν στο δαιδαλώδες δίκτυο Troika Laundromat που κατηγορείται για ύποπτες συναλλαγές δισεκατομμυρίων ευρώ, «επιτρέποντας», σύμφωνα με το OCCRP, «την απόκρυψη στοιχείων, την αποφυγή φόρων και το ξέπλυμα χρημάτων».  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το OCCRP, το πρώην δικηγορικό γραφείο του Προέδρου καταγράφεται σε αρχεία της Ukio Bankas σε οκτώ ύποπτες μεταφορές περίπου 81,08 εκατ. ευρώ.

 Tο Προεδρικό εδώ και εννιά μέρες αντί να απαντά, επιτίθεται σε όσους θέτουν τις ερωτήσεις. Τώρα όμως που, με έγγραφα πλέον, τεκμηριώνονται οι καταγγελίες, η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη προσπαθεί να πάρει αποστάσεις από το δικηγορικό γραφείο Νίκος Αναστασιάδης.

 Η χώρα μας διασύρεται γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δίνει ή δεν έχει να δώσει απαντήσεις.

 Αν ο Πρόεδρος όμως επιλέγει να σιωπά, αυτό δεν μπορεί να είναι αρκετό για την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία και την κοινωνία.

Οι πολίτες απαιτούν και δικαιούνται απαντήσεις για την εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου Νίκος Αναστασιάδης στο Troika Laundromat.  

Home