Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επανέρχεται ο Μαυρογιάννης για αναφορές στο «Κράτος Μαφία»

Offsite Team -
27.01.2023

Επανέρχεται ο Μαυρογιάννης για αναφορές στο «Κράτος Μαφία»

«Ανοίγουμε τον δρόμο για εξυγίανση και λογοδοσία, για τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα διαφθοράς»

Νέα επιστολή στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς απέστειλε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος, Ανδρέας Μαυρογιάννης για τα όσα αναφέρονται στο βιβλίο «Κράτος Μαφία»  για να στείλει ένα ξεκάθαρο, σαφές μήνυμα όπως αναφέρει ότι η ιστορία αυτή δεν θα μπει στα συρτάρια, δεν θα ξεχαστεί, δεν θα περάσει έτσι.

Αυτούσια η επιστολή:

1

Αυτούσια η δήλωση του:

Επανέρχομαι σήμερα στο θέμα της διερεύνησης των όσων περιλαμβάνονται στο βιβλίο του πρώην συνεργάτη του απερχόμενου Προέδρου με νέα επιστολή μου στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς, για να στείλω ένα ξεκάθαρο, σαφές μήνυμα: η ιστορία αυτή δεν θα μπει στα συρτάρια, δεν θα ξεχαστεί, δεν θα περάσει έτσι.

Στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης που έχουμε καταρτίσει, περιλαμβάνεται σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής και για τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό του κράτους.

Ανάμεσα τους έχουμε ξεχωρίσει ως κορυφαίες προτεραιότητες τρεις προτάσεις μας, οι οποίες θα υλοποιηθούν από τις πρώτες εκατό μέρες της διακυβέρνησης, αν ο λαός μάς τιμήσει με την ψήφο του.

Πρώτον,  ο διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων του Γενικού Εισαγγελέα σε Νομικό Σύμβουλο του Κράτους και Δημόσιο Κατήγορο.

Δεύτερον, η δια νόμου, υποχρεωτική δημοσιοποίηση πορισμάτων ερευνητικών επιτροπών ή ποινικών ερευνών, στις οποίες εμπλέκονται δημόσια πρόσωπα εφόσον δεν προχωρούν σε ποινικές διώξεις.

Τρίτον, η δημιουργία του θεσμού του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Έτσι περνούμε από τα λόγια στις πράξεις. Με συγκεκριμένες αλλαγές που ανοίγουν τον δρόμο για εξυγίανση και λογοδοσία, για την τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα, όσο ψηλά και αν βρέθηκαν, όποιοι και να είναι. Με αλλαγές που ενισχύουν το κράτος δικαίου και προάγουν τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση. 

Στην αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής ο κυπριακός λαός έχει μπροστά του τρεις βασικές υποψηφιότητες αλλά δύο επιλογές.

Είτε θα συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, με τους ίδιους ανθρώπους που προσυπέγραψαν δεκάδες ιστορίες διαφθοράς με τη συμμετοχή ή την ανοχή τους ή θα γυρίσουμε σελίδα με μια διακυβέρνηση που θα τιμά την εμπιστοσύνη του λαού στην πράξη.

Πρώτος απ’ όλους εγώ μαζί με τους συνεργάτες μου, δηλώνουμε έτοιμοι να ηγηθούμε με το παράδειγμα μας, παράδειγμα εντιμότητας και ακεραιότητας, για να κάνουμε πράξη την πεποίθησή μας ότι οι φορείς εξουσίας πρέπει να είναι υπηρέτες του λαού και της χώρας.

Home