Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επισκέφθηκε το Ελληνικό Ίδρυμα στο Παρίσι ο Προδρόμου

Offsite Team -
15.11.2021 - 18:03

Επισκέφθηκε το Ελληνικό Ίδρυμα στο Παρίσι ο Προδρόμου

Για την ανακαίνιση του ιδρύματος έχει συνεισφέρει και η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, επισκέφθηκε σήμερα το Ελληνικό Ίδρυμα (Fondation Hellénique) στη Διεθνή Πανεπιστημιούπολη στο Παρίσι (Cité Universitaire Internationale de Paris) για την ανακαίνιση του οποίου έχει συνεισφέρει και η Κυπριακή Δημοκρατία.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Το Ελληνικό Ίδρυμα συστάθηκε το 1932 και αποτελεί μέρος του δικτύου 40 Εστιών της Διεθνούς Πανεπιστημιούπολης του Παρισιού, η οποία φιλοξενεί συνολικά 5.800 φοιτητές κατά τη διάρκεια των ανώτερων  σπουδών τους.  Προσφέρει στέγη σε Ελλαδίτες φοιτητές και ερευνητές και στο εξής και σε Κύπριους.

VADVACV

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα στο Ελληνικό Ίδρυμα του Παρισιού, στο Ελληνικό Σπίτι, το οποίο φιλοξένησε επιφανείς Έλληνες που επέλεξαν τα πανεπιστήμια της πόλης του φωτός για να συνεχίσουν σε ανώτερο επίπεδο τις σπουδές τους. Πολλοί Έλληνες διανοούμενοι, όπως ο Νικόλας Σβορώνος, ο Κώστας Γαβράς, ο Κώστας Παπαϊωάννου, ο Κώστας Αξελός, ο Θέοδωρος Αγγελόπουλος, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και ο τέως  Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έζησαν εδώ. Χαίρομαι, επίσης, ιδιαίτερα που συναντώ σήμερα Κύπριες φοιτήτριες οι οποίες διαμένουν στην Εστία και επωφελούνται όλων των διευκολύνσεων που προσφέρει», ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας κατά τη συνάντησή του με την ακαδημαϊκό και Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Ιδρύματος, κα Μαρία Γράβαρη-Μπάρμπα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η κα Γράβαρη-Μπάρμπα, απευθυνόμενη προς τον Υπουργό, τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη δωρεά της Κυπριακής Κυβέρνησης για ανακαίνιση των  εγκαταστάσεων του Ελληνικού Ιδρύματος, το όποιο, όπως σημείωσε, εκτός από τη φιλοξενία φοιτητών, ερευνητών και καλλιτεχνών, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και ως ελληνικό πολιτιστικό κέντρο στο Παρίσι.

Home