Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Επίσκεψη Αβέρωφ στην Αγία Μαρίνα του Ξυλιάτου (Βίντεο)

Offsite Team -
17.06.2021 - 19:32

Επίσκεψη Αβέρωφ στην Αγία Μαρίνα του Ξυλιάτου (Βίντεο)

Επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή από την πυρκαγιά ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού

Την περιοχή της χτεσινής πυρκαγιάς στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τον Εκπρόσωπο Τύπου κ. Δημήτρη Δημητρίου και συνεργάτες του κόμματος. Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών κ. Χαράλαμπος Αλεξάνδρου δήλωσε για την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς τα εξής:

«Ήταν μια δύσκολη μάχη η οποία αρχικά θα έλεγα ήταν άνιση, ήταν ακατόρθωτο να κερδηθεί αλλά όταν έγινε κατορθωτό με τη μείωση της έντασης των ανέμων κερδίσαμε τη μάχη μετά από μια ολονύχτια προσπάθεια. Έγινε μια μεγάλη κινητοποίηση όχι μόνο λόγω των σφοδρών ανέμων αλλά και του γεγονότος ότι είμαστε σε μια πολύ δύσκολη περιοχή, με δύσκολο ανάγλυφο, πευκόφυτη που σημαίνει ότι καίγεται σαν μπαρούτι. Ήταν το κρατικό το δάσος «Αδελφοί», υπήρχαν εξοχικές κατοικίες, υπήρχαν γεωργικές καλλιέργειες και έπρεπε η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο το βράδυ και τα καταφέραμε. Χάρη και στη στήριξη που είχαμε από άλλες υπηρεσίες και από την πολιτική ηγεσία και δη τον Υπουργό Γεωργίας τον Κώστα Καδή, τα καταφέραμε».

Εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού ο κ. Δήμος Γεωργιάδης δήλωσε τα εξής:  

«Ήρθαμε εδώ ως Δημοκρατικός Συναγερμός για να δούμε με τα μάτια μας το κακό που έχει γίνει και για να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τα άτομα τα οποία αγωνίστηκαν για να διατηρήσουν ζωντανά τα δάση μας. Θέλουμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές και σε όλους τους εργαζόμενους που έδωσαν την άνιση μάχη με τις πυρκαγιές. Δηλώνουμε ότι ως Δημοκρατικός Συναγερμός θα σταθούμε στο πλάι όσων χρειάζονται για την αναδάσωση των δασών μας και σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών θα προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας για ό, τι χρειαστεί.

Home