Επίσκεψη εργασίας Σλοβένου ΥΠΕΞ στην Κύπρο

Επίσκεψη εργασίας Σλοβένου ΥΠΕΞ στην Κύπρο

Kατά τις συνομιλίες των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου και Σλοβενίας θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει στις 17 και 18 Οκτωβρίου ο Υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας,  Miro Cerar, ο οποίος θα παρακαθίσει σε συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ θα προσφωνήσει και επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου - Σλοβενίας.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τις συνομιλίες των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου και Σλοβενίας θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, υπό το φως και των αποφάσεων των ΥΠΕΞ της ΕΕ περί στοχευμένων μέτρων κατά των παράνομων τουρκικών γεωτρήσεων στην ΑΟΖ της Κύπρου, που αναμένεται να υιοθετηθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ευρωπαϊκά θέματα, μεταξύ των οποίων το Brexit, και οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Σλοβενίας. Μετά το πέρας των συνομιλιών τους οι δυο ΥΠΕΞ θα προβούν σε δηλώσεις.

Εξάλλου την Παρασκευή ο κ. Cerar θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, και θα συμμετάσχει στο επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Σλοβενίας που διοργανώνει το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με τη Σλοβενία.

Κατά την έναρξη του φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΒΕ, οι ΥΠΕΞ Κύπρου και Σλοβενίας θα απευθύνουν χαιρετισμούς.

Tags
Home